Quilling pentru copii – Idei creative 90 – Gudrun Schmitt

0

Dacă nu mai știți ce activități să propuneți celor mici pentru a le umple timpul în mod creativ, Editura Casa vă vine în ajutor cu colecția de cărți cu idei creative. Din această colecție face parte și Quilling pentru copii – Idei creative 90.
Poate vă întrebați ce este Quilling-ul? Este o tehnică de spiralare a hârtiei foarte veche, cu ajutorul căreia se confecţionau decoraţiuni pentru altare din fâşii aurite de pergament. Unealta folosită la spiralare era cotorul penelor păsărilor (în engleză „quill”), motiv pentru care această tehnică s-a răspândit în toată lumea sub numele de quilling. În secolul al XVIII-lea, arta quilling a atins apogeul când i s-au dedicat tinere din Anglia, Franţa şi chiar din America.
În zilele noastre, această tehnică a fost redescoperită și a devenit foarte iubită de copii. Cu ajutorul ei se pot confecţiona obiecte deosebite, cu utilități diverse. În magazinele hobby se găsesc fâşiile quilling, care se spiralează cu o unealtă simplă (care se poate confecţiona şi manual), iar apoi se modelează în mai multe moduri, iar în final se lipesc pe suprafeţele dorite. Cu această tehnică se pot decora cutii, gentuţe, felicitări etc.
Această carte, așa cum sugerează și titlul se adresează doar copiilor, conținând modele adecvate vârstei lor. Aceștia nu vor întâmpina greutăți în a confecționa singuri figurinele şi diferitele ornamente.
Volumul Quilling pentru copii – Idei creative 90- oferă infromații despre materialele și uneltele necesare, pașii de lucru și multe modele vesele și interesante. Fiecare copil își poate găsi modelul preferat. Pot alege ornamente florale, diferite anumale,suporturi cu inimioare pentru fotografii, ramă foto și cutiuță secretă, inscripții pe ușă, și multe altele. Se poate crea o tradiție în familie și se pot confecționa împreună cu copilul divese ornamente pentru a fi lipite pe felicitările pentru zilele de naștere ale celor apropiați sau pentru Crăciun.
Prin însușirea acestei tehnici, copiii își pot dezvolta simțul estetic, fantezia, abilitățile practice și răbdarea.

Total 0 Votes
0

Tell us how can we improve this post?

+ = Verify Human or Spambot ?

About The Author

Niciun comentariu on "Quilling pentru copii – Idei creative 90 – Gudrun Schmitt"

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *