Mickey și piloții de curse – un nou serial pentru copii la Disney junior

0

„-Mami, vreau bluza cu Mickey!

-E la spălat, puiuțul meu. O poti lua pe cea cu mașini.

– Nu, eu o vreau pe aia cu Mickey.”

Cam așa începeau majoritatea dimineților anul trecut. Ajunsesem să spăl seara bluza buclucașă, și, noroc cu mașina de uscat, că până dimineața era gata. Între timp s-au mai diversificat preferințele: au mai apărut dinozaurii, mașinile de curse, mașinile de pompieri etc.

Dar Mickey, prima lui iubire în materie de personaje animate, este încă la loc de cinste la cei patru ani ai lui Pișcoțel. Bluza rămasa mică a fost înlocuită de o alta cu figura istețului șoricel, avem geacă cu Mickey, căciulă cu Mickey, facem puzzeluri cu Mickey. Nici nu știu cum a început această relație specială cu îndrăgitul personaj, pentru că Pișcotel privește foarte puțin la televizor. Chiar și cea mică, la doar șaptesprezece luni, îl recunoaște deja pe Mickey și ni-l arată fericită pe pantalonii ei de trening. Am încercat să reduc cât mai puțin timpul petrecut în fața ecranelor, să găsim un echilibru în această ecuație.

Cum alegem desenele animate

Când alegem desene animate, prefer să fie unele de calitate, să nu conțină violență și să transmită valori precum prietenia, cooperarea, bunătatea, generozitatea, empatia etc. Singurul canal de desene animate care mi se pare că respectă principiile noastre și la care îi permitem lui Pișcoțel să privescă este Disney Junior. De asemenea, personajele animațiilor Disney Junior îi ajută pe copii să deprindă noțiuni de matematică, nutriție și stil de viață sănătos.

Lui Pișcoțel îi place să privim împreună și să discutăm despre ceea ce vedem. Și, de multe ori, mă uit și eu cu el și am nostalgia duminicilor din copilăria mea, atunci când priveam cu tatăl și cu fratele meu la desenele marca Disney. Îmi amintesc cât de tristă eram atunci când trecea episodul drămuit cu porția și cu câtă nerăbdare așteptam următoarea întâlnire cu personajele mele preferate.

Un nou serial de animație Mickey și Piloții de Curse, pe 22 aprilie la ora 10.30

Asa că, atunci când am primit vestea unui nou serial al celor de la Disney, m-am bucurat, deoarece acest desen animat reunește dragostea băiețelului meu pentru celebrul personaj simpatic Mickey Mouse și mai noua sa pasiune pentru mașinuțele de curse. Abia aștept să îi fac o surpriză pe 22 aprilie, la ora 10:30, când voi deschide canalul Disney Junior pentru primul episod din noua animație Mickey și Piloții de Curse.

Serialul dedicat preșcolarilor este plin cu aventuri îndrăznețe, avându-i ca protagonisti pe Mickey Mouse, cel mai îndrăgit personaj Disney, și prietenii lui, Minnie, Pluto, Goofy, Daisy și Donald.

Programul ni-i prezintă pe Mickey și gașca lui la volanul mașinilor lor unice, în curse amuzante și curajoase în jurul lumii, dar și făcând năzdrăvănii în orașul lor natal Hot Dog Hills. În afara pistei de curse, Minnie și Daisy au propria afacere de succes ca Ajutoarele Abile, rezolvând problemele oricui are nevoie de o mână de ajutor.

Special create pentru copiii cu vârsta între 2 – 7 ani, poveștile sunt concepute astfel încât să împărtășească lecții sociale și emoționale despre prietenie, munca în echipă, optimism și fairplay.

Talentul creativ, nominalizat la premiile Emmy, care se află în spatele serialelor hit de la Disney Junior, Clubul lui Mickey Mouse și Jake și pirații din Țara de Nicăieri, cuprinde următoarea echipă de producție: Rob LaDuca ca producător executiv, Mark Seidenberg co-producător executiv și supervising story editor, și pe Thomas Hart în rolul de story editor. Seria este o producție marca Disney Television Animation.

Copiii voștri ce relație au cu Mickey?

 

Text: Eliza Biro

Credit foto: Disney Animation

 

About The Author

Sunt Eliza Biro, creator de conținut, profesor, Instructor de Aware Parenting, mămica a doi pitici năzdrăvani care mă inspiră și mă provoacă să evoluez zi de zi.