Lecții de nota 10 în 10 pași (guest post)

0
program bebelus

Începutul este foarte important în orice activitate. Cu atât mai mult pentru școlarul de vârstă mică, deoarece îi va marca întreaga formare intelectuală. De aceea, lecțiile trebuie tratate cu seriozitate. Dacă își face lecțiile  fără prea multe discuții are legătură și cu responsabilitățile pe care le-a primit când era mai mic: de exemplu să își facă curat în jucării, să facă patuș sau să își pună haina în cuier.

Este bine să îi explicați că ele reprezintă responsabilitatea lui și că de el depinde în totalitate succesul pe care îl va avea.

  1. Obișnuiește-l cu un program riguros, cu o oră de culcare fixă, în jur de 21. Dacă este odihnit, va fi mai atent.
  2. Stârnește-i curiozitatea.
  3. Învață-l să urmărească profesorul/învățătorul în timpul procesului de predare – va asimila mai ușor.
  4. Lasă-l să își facă lecțiile singur încă din clasa I, dar verifică-l când le termină.
  5.  O oră de odihnă după prânz este necesară; chiar dacă nu doarme, să stea lungit pe pat, să răsfoiască o revistă sau să vadă un film.
  6. Nu îi condiționa diverse plăceri de efectuarea lecțiilor – le va urî.
  7. Nu îl pedepsi cu lecturi suplimentare obligatorii (este foarte amuzantă asocierea de termeni, dar practicată cu convingere în mediul școlar) sau cu exerciții de matematică.
  8. Nu îl suprasolicita cu diverse activități extrașcolare, doar ca să știi că este ocupat și că nu are timp de “prostii”; și pian, și baschet și artă decorativă, și înot și o limbă străină și vreo două-trei meditații este enorm!
  9. Învață-l să ceară ajutorul când se împotmolește și nu ezita să i-l acorzi.
  10. Are nevoie de timp LIBER. Nici tu nu stai la serviciu non-stop.

Dacă v-a plăcut acest articol și dacă îl considerați util, m-aș bucura dacă l-ați aprecia cu un like sau dacă l-ați distribui mai departe. Pentru ultimele articole, urmăriți pagina mea de Facebook sau de Instagram.

Text de Andreea Kovasznai

About The Author

Niciun comentariu on "Lecții de nota 10 în 10 pași (guest post)"

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *