Kangatraining sau cum poți face mișcare împreună cu bebelușul tău

0

Îmi amintesc cu drag întâlnirile cu mămici de acum 5-6 ani când fiul meu este bebeluș. Toate eram cu copiii agățați de noi și ne plângeam că nu facem suficientă mișcare. Cum niciuna dintre noi nu aveam un timp pe care să-l dedicăm mersului la sală, ne-ar fi surâs ideea unui program în care să putem face sport cu copilul. E drept că am fi putut face și acasă sport, dar ce să faci mai întâi când doarme copilul? Și de unde știi că programul de exerciții pe care îl alegi e cel potrivit? Sau efectuezi corect mișcările? Să nu mai vorbesc despre entuziasmul cu care te apuci, iar apoi găsești mereu altceva de făcut și amâni momentul. Sau renunți definitiv. Nu știu alții cum sunt, eu cel puțin mă integrez perfect în acest tipar. Pe vremea respectivă mi-ar fi prins bine să existe un program în care să poți face mișcare și, totodată, să te conectezi și cu bebelușul.

E adevărat că venirea pe lume a unui bebeluș ne schimbă viața complet, dar asta nu înseamnă că trebuie să renunțăm la mișcare! Se pare că s-a mai gândit cineva la aceste nevoi ale proaspetelor mămici și așa a apărut Kangatraining. O dansatoare profesionistă, Nicole Pascher, antrenoare de fittness, mamă a trei copii din Austria, împreună cu un grup de medici și moașe au elaborat un program minunat, în care mamele pot face sport alături de copiii lor.

Ce puteți face în timpul programului Kangatraining

Kangatraining este programul numărul unu în Europa, dedicat mamelor. Este un antrenament pe care îl parcurgi cu bebelușul tău. În timpul antrenamentului faci gimnastică, dansezi, punând accent pe beneficiile unui antrenament cardio-vascular. Pui în mișcare mușchii care te-au ajutat în timpul sarcinii și al nașterii, redându-le elasticitatea, vitalitatea. O atenție specială va primi zona abdominală. Având în vedere că la acest program au colaborat medici, instructorii verifică neregulile care pot apărea după naștere. Exercițiile sunt astfel personalizate, încât protejează zonele afectate.  Antrenorii Kangatraing, obțin certificare în Viena, după un curs și nenumerate examene, care le certifică aptitudinea.

Kangatraining în Brașov

Când Noemi mi-a povestit prima dată despre acest program, mi-a părut rău că nu mai pot participa și eu. Copiii mei abia îmi mai încap în brațe și abia îi mai car dintr-un loc în altul. Dar ideea mi se pare uimitoare! Noemi este printre puținii antrenori din țară de Kangatraining. Are 28 de ani. A terminat Facultatea de Educație Fizică și Sport și Facultatea de Kinetoterapie, a făcut sport toată viața, iar acuma este instructor de shi în Poiana Brașov la școala 4Village Ski&Ride. Ea l-a învățat pe fiu-meu să schieze și să prindă drag de acest sport. Și pe mine mă ajută cu multă răbdare să capăt mai multă încredere în mine și să mă mențin pe pârtie. Are mereu un zâmbet și o vorbă bună și parcă nu obosește niciodată.

Îmi imaginez că este o bucurie pentru mame să fie însoțite în această aventură de Noemi Martis.

Costul unei ședințe este de 25 ron, iar pachetul Kanga: 10 ședințe x 1oră consumabile în 3 luni de la achiziție 200 RON sau 4 ședințe x 1oră consumabile într-o lună de la achiziție 80 RON.

Locurile la ședințele de Kanga sunt limitate! Pentru înscrieri poți accesa grupul de facebook Kangatraining Brașov Group, poți suna la nr. 0742 918 751 sau poți scrie un email la martisnoemi.kangatraining@gmail.com

Se vor organiza din când în când ședințe de Kangatraining de prezentare gratuite pentru mămicile curioase și dornice să încerce această formă de mișcare!

Kangatraining în țară

Noemi mai are două colege în Cluj Napoca, iar în lume sunt peste 700 de antrenori. De 10 ani acest sport se practică în 30 de țări, pe toate continentele. În urmă cu trei ani, Adela Boroș, prima antrenoare de Kangatraining din România, a adus posibilitatea de a obține certificatele de antrenor în Cluj-Napoca! Următorul curs se va ține pe 15-19 Aprilie, 2019! Dacă dorești informații sau să te înscrii, scrie pe adresa de mail adel@kangatraining.com.

Cine poate urma cursul de Kangatraining?

Toate mamele, care au trecut cu brio de controlul ginecologic după 6 săptămâni de la naștere (normală), iar 8 săptămâni după nașterea prin cezariană. Bineînțeles să vii însoțită de bebelușul tău.

Cum să vin la Kangatraining?

Să îți eliberezi o oră și jumătate din programul rău. Să te aștepți la 45-50 de minute de gimnastică/dans (mișcare intensă). Pentru acest program trebuie să aduci Sistemul propriu de purtare a bebelușului cu tine. Înaintea începerii anumitor exerciții se va verifica, iar sistemele admise sunt doar: wrapul țesut (rigid), wraptai, meitai, marsupiu și SSC. În cazul în care sistemul adus de tine nu este folosibil în orele de Kanga, sau pur și simplu iți dorești să încerci un alt sistem, vei avea oportunitatea să alegi din cele disponibile, gratis (în mare parte, acestea sunt sisteme pe care le folosesc antrenorii Kangatraining din întreaga lume, SSC Manduca și wrapurile didymos.)

Bineînțeles că este necesar ca îmbrăcămintea sport să fie confortabilă, pantofi de sport (alții decât cei cu care veniți de acasă). Mai aveți nevoie de apă, prosop și săculețul pentru bebeluș.

Kangatraining mi se pare programul ideal pentru o proaspătă mămică : implică socializare, mișcare, conectare cu bebelușul și distracție !

Mai multe informații găsiți pe pagina de facebook Kangatraining Brașov.

Vă reamintesc că, în cadrul Provocării de vineri, vă invit, dragi mămici, să faceți ceva pentru voi, pentru a vă îmbunătăți viața, relația cu copiii sau cu partenerul. Este așa de important să ne simțim bine în pielea noastră, să facem lucruri și pentru noi fără a simți vină. Mai multe articole din această categorie, puteți citit aici.

Dacă v-a plăcut acest articol și dacă îl considerați util, m-aș bucura dacă l-ați aprecia cu un like sau dacă l-ați distribui mai departe. Pentru ultimele articole, urmăriți pagina mea de Facebook sau de Instagram.

 

About The Author

Sunt Eliza Biro, creator de conținut, profesor, Instructor de Aware Parenting, mămica a doi pitici năzdrăvani care mă inspiră și mă provoacă să evoluez zi de zi.