În iunie, FIEdu transformă Ploieștiul în capitala educației!

0
educatie

Demult nu mai este un secret că un sistem sănătos de educație este calea către progresul unei societăți, pentru un nivel de trai ridicat și pentru niște adulți fericiți și împliniți. De asemenea, suntem conștienți cu toții că sistemul de învățământ românesc are multe hibe și că ar avea nevoie de multe îmbunătățiri. O societate este în continuă schimbare, iar școala ar trebui permanent adaptată nevoilor cetățenilor ei. Copiii noștri ar trebui să aibă acces la informații actualizate, ancorate în realitatea vremurilor pe care ei le trăiesc și să aibă șansa să își dezvolte competențe care să îi ajute să se adapteze noilor cerințe ale societății.

Cu siguranță, lucrurile nu se pot schimba peste noapte, dar putem trage cu ochiul la sistemele din afară, mai performante și mai actualizate vremurilor în care trăim. O astfel de șansă este Festivalul Internațional de Educație FIEdu, care se va desfășura pe 10 și 11 iunie la Ploiești. Festivalul este organizat pentru al doilea an consecutiv de Asociația Iubesc Ploieștii împreună cu Centrul Educațional de Inspirație Finlandeză Yuppy Koti,

Un astfel de festival este o reală bucurie și o sursă prețioasă de inspirație pentru toți cei implicați în educație: educatori, profesori, părinți. La festivalul FIEdu participă unii dintre cei mai importanți actori din educație din România și din străinătate.

FIEdu vine cu un concept unic în România și în Europa de Est. Este un eveniment non-profit, creativ și accesibil, care încurajează și susține colaborarea la nivel național și internațional.

Participanții la acest festival vor avea șansa să cunoască cele mai recente descoperiri științifice și cele mai bune practici educaționale din lume și vor putea apoi să le valorifice în munca lor cu cei mici.

Anul acesta evenimentul se bucură de prezența unor experți educaționali de pe trei continente, respectiv șase țări: Finlanda, Estonia, Suedia, Marea Britanie, Statele Unite ale Americii și Singapore.

Programul festivalului

Programul festivalului se anunță deosebit de variat, iar participanții vor beneficia de o ofertă bogată. Va fi dificil de ales, pentru că discursurile inspiraționale, atelierele practice, sesiunile de networking sunt toate atractive și de interes.

Astfel, în perioada 10-11 iunie 2017, pasionații de educație vor putea lua parte la:

  • Sesiuni în plen la Sala Europa

–Palatul Administrativ Ploiești

  • Ateliere practice pentru profesori și părinți la Sala Marii Uniri din Palatul Culturii Ploiești și Sala de Studiu a Muzeului Omului
  • Smart Gallery –Galeria de materiale si softuri educaționale din România și din străinătate la Sala Coloanelor din Palatul Culturii Ploiești
  • Kids Outdoor Festival

-Festivalul în aer liber pentru copii

–eveniment gratuit oferit copiilor care își însoțesc părinții la festival și nu numai se va desfășura la Sala Coloanelor din Palatul Culturii Ploiești și pe esplanada Palatului Culturii.

Ce teme vor fi abordate în cadrul Festivalului?

Printre temele care vor fi dezbătutela Festival se numără: colaborarea dintre părinți –copii -profesori, modalități de reducere a birocrației în sistemul de învățământ, dobândirea și îmbunătățirea continuă a inteligenței emoționale, experiențe de învățare în muzee și palate, eficientizarea lecturii și importanța viziunii liderilor din educație, educația financiară, metode moderne de predare a matematicii, experiențe inedite de învățare și descoperire a lumii de către preșcolari.

Noutatea acestui festin educațional este faptul că își propune să schimbe discursul existent axat pe probleme cu un discurs bazat pe soluții. Conferința din 2015 și apoi FIEdu 2016, având împreună 500 de participanți, au adus notorietate Asociației Iubesc Ploieștii, creându-se premisele pentru a continua organizarea festivalului la Ploiești. Acest fapt denotă o reală nevoie de inovare a oamenilor care alcătuiesc sistemul educațional românesc. Nu toți profesorii din România reușesc să ia parte la proiecte de mobilități de tipul Erasmus Plus. Astfel, în feedbackul primit de la profesori s-a făcut referire la faptul că și-au permis să ia parte la un eveniment de talie internațională fără să călătorească într-o altă țară și fără costuri exorbitante.

„Ca orice investiție în educație, impactul este unul semnificativ și cu efecte pe termen lung.Ne dorim ca proiectul să schimbe discursul general din educație, aducând educația pe lista de priorități în micile comunități, dar și la nivel național. Considerăm că un festival este un prilej oportun pentru actorii importanți din educație să intre în dialog, să ia contact cu realitatea din sistemul educațional românesc actual și cu realitatea altor sisteme. România, ca orice altă țară a lumii, are nevoie de o educație puternică, modernă și actualizată, iar acest lucru se poate realiza doar dacă oamenii care creează sisteme împart același spațiu de înaltă calitate.” susține Alexandra Anton, CEO FIEdu.

Programul integral al evenimentului este disponibil online la www.fiedu.ro.

Rezervați-vă în agendă datele de 10-11 iunie și grăbiți-vă să prindeți un loc la festival.

Înscrierile se realizează exclusiv online. Prețurile sunt foarte accesibile, variază între 125 și 300 lei pentru cele două zile de festival. Dacă sunteți mai mulți profesori dintr-o școală interesați de participarea la acest festival, vă puteți bucura de reducerea de grup.

 

About The Author

Sunt Eliza Biro, creator de conținut, profesor, Instructor de Aware Parenting, mămica a doi pitici năzdrăvani care mă inspiră și mă provoacă să evoluez zi de zi.