Interviu cu o mamă cu carieră de succes- Anda Gheorghese

0

Printre mămicile minunate pe care am avut ocazia să le cunosc în ultimul timp, se numără și Anda, mândra mămică a unui băiețel foarte simpatic. Am apelat la Anda și la produsele ei și am rămas plăcut surprinsă de profesionalismul acesteia. Generoasă și sufletistă, Anda Gheorghese se implică cu dăruire într-o multitudine de proiecte prin care ajută mămici și copii. Să o cunoaștem așadar pe persoana deosebită care se află în spatele magazinului Mamialăptează.

1. Cum s-a născut ideea magazinului Mamialăptează?

Ideea s-a născut din propria necesitate cu aproximativ trei ani în urmă când eram gravidă cu Andrei. Am primit de la soacra mea două cămăși de noapte pentru alăptat tare simpatice și foarte diferite de ceea ce știam eu că înseamnă cămașa de noapte. Entuziasmată, ca orice graviduță, am povestit tuturor și mai ales altor mămici pe un forum unde eram foarte activă. Au început să apară cereri de la prietene pentru că, după cum spuneau ele, nu se găseau pe nicăieri. După ce am achiziționat și pentru alte prietene am realizat că acest lucru poate deveni un business.

2. Ce pot găsi mămicile la magazinul tău?

În magazin online www.mamialapteaza.com mămicile pot găsi preponderent produse ajutătoare în perioada cât acestea alăptează: cămăși de noapte cu nasturi laterali special concepute pentru alăptat, pijama pentru alăptat, perne multifuncționale utilizabile atât pentru mămică, cât și de către bebe, cosmetice și produse accesorii precum lenjerie intimă de unică folosință, tampoane pentru sân sau pentru lohii, pungi pentru stocare lapte matern sau pompă pentru sâni, centură postnatală, sutiene pentru alăptat.

 3. Ai participat la multe proiecte cu magazinul Mamialăptează și ai ajutat multe mămici. Ce au însemnat pentru tine aceste proiecte? Ce alte surprize mai pregătești?

Strategia noastră pentru anul 2014 are două componente: una online și una off line. Pe partea de online ne focalizăm pe vânzarea de produse dar numai în concordanță cu nevoia reală a mămicii. Din acest motiv există aplicația de chat la care suntem mai tot timpul conectați tocmai pentru a răspunde oricăror situații și întrebări. Pe partea de off line experiența noastră nu este încă foarte bogată, aș putea spune că acum suntem la început de drum. Este adevărat că am participat la o serie de proiecte în Brașov și București ce au ca scop principal cunoașterea produselor noastre de către viitoarele cliente și bineînțeles, achiziționarea lor. Momentan suntem în colaborare cu comunitățile WAHM și HAPPY MOMS.

De asemenea, suntem în discuții în vederea mai multor colaborări cu o serie de centre din țară gen SAMAS, PROMAMA, Centrul 9 luni, EVA sau parteneriate online cu elefant.ro, amnascutacolo.ro și altele.

Visul nostru este să elaborăm, susținem și construim o comunitate care să aibă 2 roluri: unul de educare a părinților în probleme ce țin de creșterea copiilor și al doilea de crearea unui centru pentru ajutarea copiilor abandonați.

4. Ai un job, te ocupi de un magazin virtual, ești o mamă și o soție devotată. Cum reușești să găsești un echilibru? Îți rămâne timp și pentru tine, pentru pasiunile tale?

Lucrurile sunt destul de complicate pentru că este greu să te ocupi de toate, mai ales dacă vrei perfecțiune. Dar, cu toate acestea, pot spune că sunt perioade și perioade, unele foarte aglomerate, altele mai puțin aglomerate. Deși vă sună foarte banal, pasiunile mele sunt plimbatul, cititul și scrisul. În plimbări îmi găsesc energia necesară pentru toată această activitate, îmi structurez și analizez ideile și gândurile. Acesta este motivul pentru care merg foarte mult pe jos. Pentru citit am zilnic rezervat 15-20 de minute și foarte rar se întâmplă să le pierd. Din păcate, trebuie să recunosc că la partea cu scrisul am cam renunțat pentru un moment, din lipsă de timp. Dar, visul meu de a formă prin scris o comunitate de oameni care să accepte un anumit mod de creștere și educare a copiilor care să aibă la bază respectul și echidemnitatea, se va îndeplini în următorii ani. În plus marea majoritatea a activităților care le fac pentru MamiAlăptează o fac cu foarte mare pasiune și de multe ori nu mă deranjează că mă prinde oră două noaptea lucrând.

anda2

 5. Cum te-a schimbat statutul de mămică?

Ohhh…Radical. Dar, spun tuturor că, daca aș fi știut că asta înseamnă să ai un copil, până la vârsta asta aș fi avut trei. Și, da, ăsta este adevărul, îmi doresc trei copii.

6. Descrie-l pe fiul tău în câteva cuvinte.

Andrei este minunea mea de 2.5 ani și din punctul meu de vedere este copilașul meu perfect. Este un copil învingător care a luptat pentru viață lui încă din primele săptămâni din burtică. Deși are un temperament liniștit și empatic când vrea ceva știe să își exprime dorința suficient de bine ca să înțelegi despre ce e vorba. În rest, este o rază de soare blondă care îmi luminează fiecare zi….și uneori și nopțile în care vine și îmi cere papapitu ( adică lăptic).

7. Ce filozofie adopți în creșterea și educarea sa?

Filosofia adoptată este foarte simplă în teorie, dar necesită multă răbdare și imaginație în practică. Ca principii de bază sunt: respectul reciproc, autenticitate și echidemnitate. Merg pe ideea de a nu folosi răsplată și pedeapsa sau violența și agresiunea fizică sau psihică ( adică nu sunt în veci de acord cu ideea că bătaia e ruptă din răi sau că e bine să îi mai dai câte una că altfel ți se urcă în cap, sau că e nevoie că cel mic să știe de frică sau să îl păcălești). Nu merg pe ideea că eu sunt mare și știu tot, tu ești mic și trebuie să faci că mine, sau tu ești mic și nu ai dreptul la mai nimic.

De asemenea un principiu de bază pe care mi l-am integrat foarte bine în minte și în suflet este acela că în relația dintre copil și părinte, părintele este 100% responsabil de calitatea acesteia. În plus, părintele este întotdeauna adultul, prin urmare este necesar că îl să își asume responsabilitatea și nu să lase pe umerii micuți ai copilului responsabilități pe care nu le poate duce. Adultul este cel care trebuie să îl învețe pe copil toate principiile pe care și-ar dori că acesta să le cunoască prin exemplu și numai prin exemplu. Dacă tu îl întrerupi pe el când vorbește, de ce ai pretenția că el să nu te întrerupă pe ține? De ce el să spună te rog frumos când tu nu știi să folosești această expresie?

8. Ce crezi că s-a schimbat la mamele din ziua de astăzi?

Mamele din ziua de azi au foarte multe responsabilități, trebuie să se împartă între carieră, viață socială și familie. Presiunea și pretențiile tuturor sunt mult mai mari decât erau acum 30-50 de ani. Cu toate acestea multe dintre ele s-au adaptat și încearcă din răsputeri să facă față.

Pe de altă parte nu pot să nu spun că sunt destul de dezamăgită de mame și părinți în general că își alocă foarte puțin timp copiilor și că au impresia că o viață „îmbelșugată” cu jucării și metode de socializare pot suplini prezența reală a acestora în viața propriilor lor copii.

9. Care a fost cea mai mare provocare de până acum în „cariera de mămică”.

Cea mai mare provocare a fost și este confruntarea cu propriile fantome ale trecutului pe care orice copil știe să le scoată la iveală din părintele lui. Cea mai mare provocare este aceea de a înțelege de ce te comporți într-un anumit fel într-o situație dată.

Spre exemplu: de ce mi se urcă sângele la cap de fiecare data când copilul meu nu mănâncă? Ce rană îmi activează acest comportament al lui? Atât timp cât voi avea acest comportament fără să știu de ce, copilul va continuă să „învârtă cuțitul” în ea până voi înțelege ce mi se întâmplă. Asta nu înseamnă că odată înțeles istoricul, copilul va mânca cinci feluri de mâncare. Nu! Dar, înțelegând ce se întâmplă, încep să am un comportament rațional și un dialog real cu copilul care după un timp va duce probabil la creșterea poftei de mâncare a celui mic. Această este una dintre menirile copiilor, aceea de a-și vindecă părinții, evident dacă și aceștia își doresc asta.

Anda1

10. Povestește-ne un moment amuzant/emoționant din viața de mămică.

Din punctul meu de vedere cele mai emoționante și profunde momente sunt acelea în care Andrei își dă frâu liber lacrimilor și plânge din tot suflețelul lui de copil la mine în brațe. Și îl văd cum mă caută cu privirea și cu brațele. A avut o perioadă destul de stresantă pentru el ( da, și copiii pot fi stresați) și după ce s-a terminat totul a reușit să se elibereze printr-o criză de plânsete și urlete și violentă. În timp ce mă zgâria cu mânuțele lui mici pe față i-am spus din tot sufletul: „Mami, cu cât mă zgârii mai tare, cu atât te iubesc mai mult!” și i-am spus-o din tot sufletul pentru că, chiar credeam asta și chiar îi vedeam și înțelegeam suferința. În momentul acela s-a oprit și s-a liniștit, aproape instantaneu aș spune.

11. Cum îți dorești să fie copilul tău atunci când va deveni adult?

Îmi doresc să fie exact ceea ce își va dori el. Dacă faci ceea ce îți dorești cu siguranță vei avea cele mai frumoase rezultate. Îmi doresc să nu se abată de la principiile lui și să lupte pentru ceea ce își dorește și îi place. Vreau doar să fie mulțumit cu alegerile sale și cu principiile după care își ghidează viața, nimic mai mult.

12. Un sfat pentru mămicile care citesc revista suntpitic.ro?

Sfatul meu este să se bucure de statutul de mămică și să „profite” de puișorii lor atâta timp cât sunt pitici.

 

About The Author

Niciun comentariu on "Interviu cu o mamă cu carieră de succes- Anda Gheorghese"

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *