Eșecul fără măști sociale

0

Conferinta M.A.M.A, organizată de asociația Happy Moms, aflată la a treia ediție a reunit femei frumoase, povești impresionante de viață. Ca de obicei, a fost multă emoție, au fost lacrimi, dar și multe zâmbete. În deschiderea evenimentului, Cvartetul Impression ne-a delectat cu acorduri rafinate, într-o notă de eleganță care a întregit cadrul festiv. Tema conferinței a fost „Eșecul- un pas înainte”. Au luat cuvântul Ioana Dobrescu, manager Hotel Kronwel, Carmen Ivanov  (trainer de dicţie și realizator programe la Radio Gold FM), Mathilde Ghesea (designer vestimentar), Irina Kuhlmann (professional senior business coach), Roxana Gabor Iliescu (jurnalist, family mediator, practician The Journey, formator, family and relationship coach), Adela Clipa ( Generali), Iuliana Tudor (imaginea simbol a postului naţional de televiziune), Iulia Badea Gueritee (coordonator birou de presă reprezentanța CE în România), Otilia Mantelers (instructor Parenting by Connection), Daniela Palade Teodorescu (Redactor șef revista Avantaje) și invitata surpriză Andreea Marin. Invitatele au oferit propria viziune asupra eșecului, au împărtășit cu publicul momente intime din viață, legate de eșec și cum au reușit să se împrietenească cu eșecul, să îl îmblânzească și să îl transforme în suces. De exemplu, pentru Carmen Ivanov eșecul la Institutul de Magistratură a însemnat un suces în domeniul dicției. Și pe Mathilde Ghesea, eșecul în domeniul construcțiilor a dus-o pe calea creației vestimentare. Mesajul de pe tricolul ei a fost deosebit de elocvent: „Eșecul e una dintre formele de artă ale lumii.”

Discursurile au fost presărate cu multe momente emoționante, cu râsete, dar și cu lacrimi. Ceea ce m-a impresionat a fost faptul că invitatele au renunțat la măștile lor sociale, au fost sincere și autentice, au dezvăluit o parte din sufletul lor publicului.

Din discursul Andreei Marin am reținut că este important să ne concentrăm pe eșec, să nu rămânem înțepeniți în mediocritate. Dacă reușim să ieșim din zona de confort a eșecului, devenim mai creativi și găsim soluții. Esența mesajului a fost că nu există „nu se poate”. De asemenea, mi-a plăcut ideea să dezbrăcăm cuvântul „eșec” de emotie, să nu ne intereseze ce spune lumea. Pentru a nu suferi, este bine să acceptăm că în viață există început și sfârșit , că orice relație e o loterie, că se poate întâmpla să evoluam diferit. Nu e important cum reziști într-o relație, ci să te facă fericită acea relație. Este relevant ce vedem în oglindă, atunci ne oglindim în ea. Trebuie să fim împăcați cu noi înșine.

Roxana Gabor Iliescu, după un mesaj deosebit de profund și răvășitor, a ridicat sala în picioare și a cântat împreună cu publicul melodia I love my life a lui Robbie Williams

Mi-a plăcut cel mai mult prezența pe scenă a Iulianei Tudor, care a vorbit despre nevoia de echilibru în familie, despre multiplele roluri ale unei femei. Cel mai emoționant discurs a fost, însă, cel al Iuliei Badea Gueritee, o femeie cu o poveste tristă, dar care a reușit prin forță, ambiție și perseverență să înfrângă un destin nemilos. Cuvintele sale au ridicat sala în picioare și au stârnit un ropot de aplauze, de susținere și apreciere.

Așadar „eșecul” a fost întors pe toate părțile, a fost privit și cu amuzament, și cu tristețe, într-o manieră reflexivă sau pragmatică.

Discursurile acestor femei puternice și frumoase au avut ca scop să motiveze mamele, să le inspire să își urmeze cu pasiune propria menire. Sunt convisă că multe persoane vor spune de acum „Ba se poate”. Scopul subsidiar este strȃngerea de fonduri pentru proiectul Incubator de talente – educaţie nonmformală pentru tineri talentaţi din familii defavorizate.

Și ediția din acest an a fost un adevărat succes, un răsfăț pentru mamele participante. Atmosfera de relaxare, de conectare, de voie bună, schimburile de impresii, emoția și conexiunea au adăugat un plus informațiilor transmise de speackeri. Pentru mai bine de 4 ore, toată lumea a lăsat grijile acasă și s-a încărcat cu energie pozitivă. Felicitări, Lupșa Dana și voluntarilor implicați în organizarea conferinței!

Text de Eliza Biro

Credit photo: Iulia Barbu

 

Total 5 Votes
0

Tell us how can we improve this post?

+ = Verify Human or Spambot ?

About The Author