Conferința „Copilăria mică – O mare șansă”

0

Primii ani din viață copilului sunt foarte importanți pentru dezvoltarea să ulterioară. Ceea ce noi, adulții, sădim în această perioadă își pune amprenta pe personalitatea viitorului adult. Ceea ce noi dezvoltăm în acești ani are legătură cu performanțele ulterioare la scoală sau cu succesul relațiilor sale de adult.

Conferința „Copilăria mică – O mare șansă”

Asociația de Educație Parentală Leagănul Vieții și Dunstan Baby Language continuă seria conferinteler dedicate părintilor și specialiștilor în anul 2018 prin evenimentul Copilăria mică – O mare șansă, ce va strânge părinți, viitori părinți, educatori, psihologi, sâmbătă 16 iunie în Studioul Horia Bernea al Muzeului Țăranului Român

Pe parcursul a 6 ore, d-na Profesor Univ. Dr. Ana Muntean, autor a peste 10 cărți și publicații de specialitate, cercetător, psiholog pentru copii, una dintre cele mai importante figuri în domeniul Psihologiei dezvoltării umane și al Atașamentului părinte-copil la nivel european și printre puținii experți în acest domeniu din țara noastră, va prezenta publicului informații esențiale despre dezvoltarea cognitivă și socio-emoțională a copilului de vârstă mică și a preșcolarului ( 0 și 6 ani).

Fiecare copil se naște cu un potențial de a se adapta lumii în care vine, iar ceea ce se întâmplă cu acest potențial depinde de ceea ce lumea și părinții, în primul rând, îi oferă.

Ce vei afla de la această conferință

Ana Muntean este cea care ne va purta printre provocările Copilăriei, ghidându-ne către modul corect și bun prin care, noi, adulții ne raportăm și jucăm un rol determinant în viață unui copil urmărind următoarele teme de discuție:

  • Nou născutul, sistem sensibil, emoțional și care învață
  • Dezvoltarea intrauterină
  • Putem vorbi despre o psihologie a fătului?
  • Momentul nașterii și spaimele lui. Nevoia de servicii prietenoase pentru mamă și nou născut.
  • Copilăria mică (0- 3 ani ; 3-6 ani) prima mare șansa în viață
  • Dezvoltarea cognitivă (după Piaget);
  • Dezvoltarea socio-emoțională: câteva noțiuni privind dezvoltarea și funcționarea atașamentului;
  • Funcțiile părintelui, ale familiei în raport cu copilul.

Acest curs este deopotrivă adresat parintilor viitorilor parinti, bonelor, bunicilor, dar și educatorilor, învățătorilor și specialiștilor direct implicați în procesul de dezvoltare al unor copii cu atașament securizant.

Importanța pe care o are îngrijirea primită de copil în primii ani de viață, pentru sănătatea psihică și dezvoltarea sănătoasă, începe să fie conștientizată din ce în ce mai mult atât de către părinți, cât și de specialiști.

Copilul este influențat puternic de ceea ce primește de la părinte, o dată prin ceea ce-i transmite părintele genetic, și apoi prin alegerile pe care părintele le face pentru copil.

Părintele, dar și familia extinsă, comunitatea, colectivul, cercul de prieteni, mediul, toate reprezintă factori importanți de influența asupra copilului.

Detalii participare la conferință

Toate aceste subiecte, dar și noi teme de reflexie asupra celei mai importante etape din viață unui copil atât în ceea ce privește dezvoltarea cognitive, cât și cea socio-emoțională vor fi dezbătute în 16 iunie,

Detalii și înscrieri:

http://www.leaganulvietii.ro/copilăria-mică-o-mare-șansa/

https://www.facebook.com/events/2072794313009587/

 

Total 0 Votes
0

Tell us how can we improve this post?

+ = Verify Human or Spambot ?

About The Author

Sunt Eliza Biro, creator de conținut, profesor, Instructor de Aware Parenting, mămica a doi pitici năzdrăvani care mă inspiră și mă provoacă să evoluez zi de zi.

Niciun comentariu on "Conferința „Copilăria mică – O mare șansă”"

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *