Cercul de donatori Brașov. Implică-te și tu pentru comunitate!

0

Am crezut mereu în puterea comunităților. În dorința oamenilor de a face bine și de a ajuta. De a sprijini comunitatea și de a pune umărul la creșterea sa. Dar, uneori, oamenii doresc să se implice și nu știu cum pot face acest lucru. Pentru asta, există oameni minunați care fac posibil un astfel de ajutor. Așa este și Fundația  Comunitară Braşov care a organizat până acum  6 ediţii de Cercuri de donatori, unde peste 500 de donatori au susţinut 18 proiecte locale cu fonduri în valoare de 86.400 de lei.

Lucruri frumoase se vor întâmpla și pe 14 noiembrie, la Hub Cultural Visssual, pe str. Fabricii, ora 18.00, când oamenii cu suflet mare din Brașov vor veni să susțină comunitatea.

Ce este Cercul de donatori ?

Cercul de donatori este un eveniment de strângere de fonduri pentru care un grup de oameni propun și selectează 3 proiecte din comunitate. În cadrul evenimentului, proiectele au la dispoziție max 12 minute să convingă audiența să le acorde fondurile și susținerea necesară. La eveniment participă mulți oameni frumoși care fac lucrurile să se întâmple.

La ultima ediție, echipa Cercului de donatori a strâns 15.300 de lei pentru 3 proiecte locale: proiectul Intergenerații propus de Diaconia Ajutor Internațional, Clubul de Debate Sam Academy și corul de copii Atelier Săcelean.

Alte proiecte susţinute în ediţiile anterioare: achiziţie de instrumente muzicale pentru Liceul de muzică Tudor Ciortea, organizarea evenimentului „Galeria terapiilor” pentru familiile copiilor cu dizabilităţi şi amenajarea curţii Asociaţiei pentru Asociaţia pentru Educaţie practică şi creativă, o tabără de muzică pentru copii, un curs de mentorat pentru tinerii din mediul rural, mobilier de sortat haine pentru un centru care are grijă de oamenii străzii, produse uzuale pentru un adăpost care protejează femeile abuzate în mediul familial, renovarea unei case în care locuiesc copii fără părinţi, dotarea unui laborator de ştiinţe ale naturii, un program care sprijină tinerii care părăsesc centrul de plasament să-şi câştige independenţa în lumea “de afară”. Organizaţiile susţinute în ediţiile anterioare: Laborazon, Music Camp International, Adăpostul pentru femei abuzate “Esther”, Mirakolix, Fundaţia Bucuria Darului, Grupul de iniţiativă “Diversitate”, Asociaţia Zâmbeşte pentru Viitor, Fundaţia Casa mea, Grupul de creaţie format din Ana Maria Guguian şi Petra Binder, Asociaţia Artburg şi Asociaţia Junilor din Scheii Braşovului.

Ce proiecte vor fi prezente la această ediție ?

La această a șaptea ediție Fundația  Comunitară Braşov finanțează 3 proiecte care activează comunități din rural și urban. Va fi sprijinită o asociație să revitalizeze prin artă stradală o zonă de 40 mp din centrul orașului,  unui grup de inițiativă format din medici rezidenți i se va da posibilitatea să ofere kit-uri de sănătate pentru 300 de persoane din medii devaforizate și 18 copii din centrele de plasament din județul Brașov  vor avea parte de organizarea unor zile de naștere speciale, ceea ce va ajuta la creșterea încrederii și respectului de sine.

Iată cele trei proiecte :
1. O zi specială – Addip
2. EDUCAȚIE PENTRU SĂNĂTATEA TA – grup de inițiativă
3. DAU UN LEU PENTRU BRAȘOVUL MEU ! – Asociația Împreună pentru Dezvoltarea Comunității
Intrarea se face pe baza invitației. Pentru detalii o puteți contacta pe Flavia – flavia@fundatiacomunitarabrasov.ro // 0799 932 978

Mai multe detalii despre fiecare proiect găsiți pe site-ul fundației sau în eveniment.

Fiecare dintre noi poate face ceva cât de mic pentru comunitate. Aveți acum șansa să vă implicați activ și, de ce nu, să propuneți și voi proiecte pentru edițiile viitoare.

Dacă v-a plăcut acest articol și dacă îl considerați util, m-aș bucura dacă l-ați aprecia cu un like sau dacă l-ați distribui mai departe. Pentru ultimele articole urmăriți pagina mea de Facebook sau de Instagram

 

 

Total 2 Votes
0

Tell us how can we improve this post?

+ = Verify Human or Spambot ?

About The Author

Sunt Eliza Biro, creator de conținut, profesor, Instructor de Aware Parenting, mămica a doi pitici năzdrăvani care mă inspiră și mă provoacă să evoluez zi de zi.