Au început înscrierile la Ora de Fizică! Seminar gratuit pentru părinți responsabili

0

 La primul meu copil vedeam drobul de sare peste tot. În primele luni, îl verificam și eu și soțul meu dacă respiră, ne făceam tot felul de scenarii cu tot felul de pericole, care i-ar fi putut pune viața în pericol. Și acum ne amuzăm de cât de panicați eram.

Apoi, încet, încet ne-am mai liniștit. Ne-am informat despre pericolele reale, am mers la un curs de prim ajutor. Când copilul a început să meargă și să exploreze casa, am început și noi să îi trasăm limite legate de siguranța sa. Am evitat întotdeauna să îi spunem doar „nu e voie”, ci am însoțit regula de explicații pe înțelesul copilului la vârsta respectivă. În mașină, întotdeauna copiii mei au stat în scaunul de mașină, oricât de mult s-au împotrivit. Regula a fost una simplă pentru toată lumea: mașina nu pornește până nu este toată lumea în siguranță.

Cred că dacă suntem informați despre pericolele reale din viața copiilor noștri, totul ar fi mai simplu și nu ne-am mai panica fără motiv. Siguranța copiilor trebuie să fie o prioritate și este nevoie ca ei să înțeleagă acest lucru.

Pe 31 octombrie, începând cu ora 17.00, la Teatrul Elisabeta, are loc cel de-al cincilea seminar gratuit din cadrul Şcolii Părinţilor Responsabili. Ora de fizică va implica toți părinții prezenți în discuții importante și utile cu specialiștii prezenți despre ce înseamnă siguranța copilului, în parc, pe stradă, în mașină, în casă și ce trebuie să știe întreaga familie în ceea ce privește primul ajutor. Iar în paralel, în foaierul teatrului, copiii prezenți vor avea parte de cea mai tare petrecere de Halloween!

Siguranța copilului este responsabilitatea părintelui. Și este important ca în acest domeniu, părinții să se străduiască să obțină toate informațiile necesare pentru a se asigura că cel mic este mereu la adăpost de orice pericol. Mai ales că, spre deosebire de psihologie sau educație, siguranța copilului chiar vine cu un manual de utilizare, cu un set de reguli, scrise și nescrise, care dacă sunt însușite, respectate și puse corect în practică oferă părinților liniștea și încrederea că își îndeplinesc cu responsabilitate misiunea.

Seminarul Ora de fizică va fi moderat de Tily Niculae, iar la catedră, vor urca cinci specialişti pregătiţi să ne ofere cele mai utile şi interesante sfaturi educative privind siguranța copilului.

Lecția 1: Siguranţa în casă şi regula drobului de sare, predată de Simona Cernea, Psihoterapeut cognitiv comportamental

Lecția 2: Siguranţa afară şi în maşină, abordată de Daniela Nicoleta Dumitrescu, Psiholog clinician, psihoterapeut CBT, practician Metoda ESPERE, blogger „Fericiti cei ce comunica”

Invitat special Silvia Iorgulescu
Șef Sector Formare Institutul Român pentru Drepturile Omului care va vorbi despre Obligațiile părinților în ceea ce privește siguranța copiilor

Lecția 3: Primul ajutor: ce trebuie să învăţăm copilul, oferită de Mihaela Arion, Redactor Radio Bucuresti FM, inițiatoarea proiectului național de educație medicală și prim ajutor SPA Junior

Lecția 4: Primul ajutor: ce trebuie să ştie un părinte responsabil, predată de Cristina Popescu, Medic specialist pediatru

Înscrierile la Ora de fizica se fac aici: http://www.qbebe.ro/scoalaparintilorresponsabili/oradefizica.php

O veste bună pentru copii: Halloween Party pentru copii, in foaierul teatrului, pe tot parcursul seminarului

Dress code: costumașe haioase, fantastice și creative

Grăbeşte-te! Locurile sunt limitate!
Detalii despre toate seminariile Şcolii Părinţilor Responsabili puteţi afla aici: http://www.qbebe.ro/familia/scoala_parintilor_responsabili

Sponsori:Philips Avent, Celia, Wellbaby, Vavian Pharma, HimalayaParteneri: Radio Itsy Bitsy, Institutul Român pentru Drepturile Omului, Dasha, DivaHair, DivaHair Cosmetics, Sebastian Purice, Ursulla, Cofetăria Palmyie, Frici de mamici, SuntPitic.ro, Mothers and the City, Johannasburg.ro, GoKid, MamicaPediatru

Despre Qbebe este revista online dedicată mamelor și viitoarelor mame care înțeleg această uriașă responsabilitate și oferă părinților informațiile de care au nevoie pentru a-și crește copilul frumos și sănătos. Qbebe este chiar mai mult decat o revistă, este o comunitate de mămici și tătici determinați să ofere copiilor lor cel mai bun, mai frumos și mai sănătos start în viață. Qbebe ajută, susține și felicită sute de mii de părinți din România, care își cresc cu responsabilitate și dragoste copii.

Total 1 Votes
0

Tell us how can we improve this post?

+ = Verify Human or Spambot ?

About The Author

Sunt Eliza Biro, creator de conținut, profesor, Instructor de Aware Parenting, mămica a doi pitici năzdrăvani care mă inspiră și mă provoacă să evoluez zi de zi.