Aștepți un copil? Vino la Școala Părinților Responsabili, seminar gratuit în București

0

Pregătirea pentru venirea pe lume a unui copil nu înseamnă doar alegerea numelui, bifarea unei liste de cumpărături sau amenajarea camerei micuțului. Nașterea copilului aduce după sine o mulțime de schimbări și multe necunoscute. Pregătirea pentru acest unic eveniment ar trebui să însemne în primul rând informare. Părinții au nevoie să știe totul despre naștere pentru a face alegeri conștiente. Este important să cunoască rolul alăptării, mituri despre alăptare pentru ca puiul de om să aibă parte de cel mai bun start în viață. De asemenea, îngrijirea copilului în primele luni poate da bătăti de cap unor părinți neexperimentați. Așadar, cel mai bun cadou pe care părinții și-l pot face înainte de venirea copilului este un curs din care să primească informații specializate.

Naşte Natural (www.nastenatural.ro) este o campanie socială care încurajează viitorii părinți să se informeze corect și responsabil despre sarcină, naștere, alăptare și îngrijirea bebelușului. În această toamnă, după ce a vizitat orașe mari din România, Timișoara, Oradea și Iași, seminarul dedicat viitorilor părinți se întoarce în București cu o catedră la care vor lua cuvântul specialiști renumiți din domeniu.

Şcoala Părinţilor Responsabili este o serie de seminarii gratuite dedicate viitorilor părinți care se doreşte a fi o cărămidă stabilă în construcția unei generații de părinţi reuşiti, pregătiţi şi responsabili. Este setul de informații de care aceștia au nevoie pentru a porni cu dreptul în lungul şi minunatul drum care îi aşteaptă. Părinții vor descoperi informaţii importante despre naştere şi îngrijirea nou-născutului în primele luni, de la cel mai bine pregătiti specialişti în obstretică-ginecologie, alăptare si pediatrie.

În plus, tăticii prezenţi la eveniment vor primi o diplomă care să ateste participarea lor la cursuri de puericultură, în baza căreia vor putea obține de la medicul de familie adeverința necesară pentru a primi 10 zile în plus la concediu.

Ce trebuie să știi

 Înscrierile se fac aici: http://www.nastenatural.ro/scoalaparintilor/7noiembrie/

Când? Miercuri, 7 Noiembrie 2018. De la ora 12.00 la ora 17.00

Unde? Restaurant Elisabeta, parter, Bd. Regina Elisabeta, nr.45, București

Participarea este GRATUITĂ in limita locurilor disponibile.

Cine va lua cuvântul?

Moderator: Anca Serea, jurnalist, prezentatoare, model, și, cel mai important, mamă a 5 copii minunați, toți născuți pe cale naturală, blogger voios.ro

Prof. Dr. Nicolae Suciu, Medic primar obstetrică-ginecologie, doctor în medicină, profesor universitar UMF „Carol Davila ” București

Prof. Dr. Silvia Stoicescu, Medic primar pediatrie/neonatologie, profesor universitar UMF „Carol Davila ” București, doctor în medicină,  președinte Asociația de Neonatologie din România, instructor OMS în domeniul alaptarii, formator în domeniul reanimării neonatale

Dr. Emel Nuraltay Medic specialist obstetrică-ginecologie, Șef secție obstetrică spitalul Sanador

Dr. Ciprian Pop Began Medic primar obstetrică ginecologie

Crina Coliban Femeia care îi face pe copii să mănânce, specialist in diversificare si alaptare

Vasile Tudor, Gas Therapy Manager Linde Gaz Romania

Mihaela Drilea Specialist în alaptare certificat IBCLC

Irina Popescu Moașă licențiată

Ce subiecte vor fi dezbătute la Școala Părinților Responsabili

Nașterea naturală și beneficiile ei
Mituri și adevăruri în etapele nașterii naturale

Cele mai bune sfaturi și exerciții pentru o naștere naturală și gestionarea eficientă a durerii

Mituri și adevăruri în nașterea naturală: dureri, analgezii și anestezii
Despre analgezia inhalatorie și utilizarea ei în nașterea naturală

Sfaturi pentru o alăptare ușoară. Alimentația mămicii. Rolul tatalui

Prima lună acasă: 10 întrebări despre îngrijirea bebelușului (buricul, plânsul, icter, colici, baia, sughiț, scaunul, vaccinurile, dermatita, produsele cosmetice)
Fricile mămicilor la naștere și la apariția bebelușului. Tati, ai grijă de mami!

TOMBOLA

Tombola se va desfășura la sfârșitul evenimentului.

Câștigătorii vor fi extrași prin tragere la sorți dintre persoanele prezente la eveniment, în urma completării unui formular.

Premiile sunt dedicate tinerilor părinți, fiind produse de puericultură și servicii utile acestora: pompe de sân, marsupii, coș auto,

Informaţii detaliate şi înscrierile se fac aici:

http://www.nastenatural.ro/scoalaparintilor/7noiembrie/

Sponsori: Fundația Carl von Linde și Linde Gaz România

Parteneri: Itsy Bitsy, Voios.ro, DivaHair, DivaHair Cosmetics, Dasha, Mamica Pediatru, Johannasburg, Mothers and the City, SuntPitic.ro, biancamorus.ro, celmaibuntata.ro, Idrilog, super40.ro, Diana Vijulie, www.educabil.ro, WoWMoM, PositiveMother, Centrul de Parenting, Dana Predu

Echipa Naște Natural a pornit campania Școala Părinților Responsabili în octombrie 2016 și de atunci a organizat 7 seminarii dedicate viitorilor părinți, care au dovedit că există un interes ridicat al acestora către informare corectă. Peste 1000 de viitori părinți au participat la Școala Părinților Responsabili, iar informațiile au ajuns și la peste 500 de mii de persoane care au urmărit transmisiunile live ale seminariilor.

Detalii, video și fotografii de la ultimele seminarii pot fi vizualizate accesând linkurile de mai jos:

București, 16 Iunie 2017

http://www.nastenatural.ro/scoalaparintilor/16iunie/

București, 8 noiembrie 2017

http://www.nastenatural.ro/scoalaparintilor/8noiembrie/

Galați, 24 noiembrie 2017

http://www.nastenatural.ro/scoalaparintilor/24noiembrie/

Timișoara – 29 martie 2018

http://www.nastenatural.ro/scoalaparintilor/timisoara-2018/

Oradea – 30 martie 2018

http://www.nastenatural.ro/scoalaparintilor/oradea-2018/

Iasi – 14 Iunie 2018

http://www.nastenatural.ro/scoalaparintilor/iasi-2018/

Urmărește-ne și pe:

Facebook: https://www.facebook.com/NasteNatural.ro/

YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCZVEnSP1tknTLvO9b0D4llg

Dacă v-a plăcut acest articol și dacă îl considerați util, m-aș bucura dacă l-ați aprecia cu un like sau dacă l-ați distribui mai departe. Pentru ultimele articole urmăriți pagina mea de Facebook sau de Instagram.

About The Author

Sunt Eliza Biro, creator de conținut, profesor, Instructor de Aware Parenting, mămica a doi pitici năzdrăvani care mă inspiră și mă provoacă să evoluez zi de zi.