Alternative pentru copii care nu vor sau nu pot consuma lapte

0

Mulți părinți devin îngrijorați când copii lor nu pot sau refuză să consume lapte. Considerată o băutură esențială în perioada copilăriei , este bogat în nutrienți care fortifică oasele și contribuie la creștere.Din fericire aceste beneficii le găsim și în alte alimente.

Laptele și produsele lactate sunt esențiale în meniul copilului, bininteles, cantitatea diferă în funcție de vârstă și meniul zilnic.

Până încerci să-l convingi pe cel mic să consume lapte încearcă să- I introduci în meniu alimente ca : iaurt cu fulgi de ovăz și fructe sau brânză cottage.

Laptele poate fi inclus și în mâncăruri : supe creme, milkshakes, cacao cu lapte, sau cerealele cu lapte ( care sunt în topul preferințelor copiilor).

Alergiile alimentare sau stilul de viață vegan sunt cele mai comune motive pentru care copii nu consumă lapte. În aceste cazuri este recomandat laptele și produsele din soia care au proprieteti similare ( dar nu în totalitate ) cu laptele animal.

Dacă vorbim de alergia sau intoleranță la lactoză este necesar să fim foarte atenți cu produsele consumate pentru că foarte multe conțin lapte. Trebuie apelat la ajutorul unui specialist pentru a găsi soluții în această problemă.

Un meniu fără lapte ar trebui să includă :
– Suc de cereale la micul dejun
– Cereale fortificate cu calciu
– Ton sau somon la prânz
– Legume cu Frunze verzi

Indiferent de situație trebuie să încercam să-I oferim copilului nostru un meniu echilibrat.

 

image1

  Liana Conțiu
Nutriționist Dietetician Specialist in Nutriție Clinică și Comunitară

About The Author

Niciun comentariu on "Alternative pentru copii care nu vor sau nu pot consuma lapte"

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *