Alăptarea – conectare, hrană, medicament pentru trup și suflet

0

Alăptarea era un cuvânt cunoscut mie, dar care nu părea tangibil în timpul sarcinii. Aveam două prietene care alăptau, dar ele erau excepții. Eu nu aveam integrat conceptul de alăptat, plecasem de la premizele de naștere prin cezariană și fără lapte. Surpriza mare a fost doctorul ginecolog care nu m-a lăsat să controlez nașterea și să fac supoziții. Cu o zi înainte să nasc mi-a zis: Nu facem epidurală! Copilul și mama trebuie să fie conștienți, nu amorțiți!

Și veți naște natural după cum arată bebe! Am plecat spunându-mi: om vedea când o veni bebe!

Nașterea a fost rapidă după spusele doctorului, 3 ore, dar dureroasă, căci a fost naturală. Buimăcită și obosită, am reușit să îmi țin bebelușa în brațe cât timp m-au cusut…încercam să o asimilez, să mi-o identific ca fetița mea! Din păcate nu am mai ținut-o așa strâns la piept decât după 24 ore!

Alăptat la program din 3 în 3 ore, nu știam prima zi dacă o pun bine sau nu. Noroc cu o asistentă care mi-a zis a doua zi că nu a păpat biberon Maia!

Efectul imediat a fost lungirea șederii la alăptat din 30 min la 1 h (acum când mă gândesc mă bufneste râsul pentru impresia că timpul lung egal garanția de a alăpta bine și de a nu primi lapte praf). Dar acele momente ne-au ajutat să ne conectăm și să descopăr încet, încet mămicia!

Ajunsă acasă, am început discuția despre suplimentarea cu lapte praf, că nu se satură copilul. Am încercat cu lapte praf, dar copilul meu l-a refuzat, iar discuția cu una dintre prietenele care alăptaseră, m-a ajutat să continui cu alăptarea.

Așa a început drumul nostru în frumoasa perioadă a alăptării, dintr-o noțiune abstractă a devenit un mod de gândire, un mod de viață, hrană pentru trup și suflet.

Fetița mea era și este îndrăgostită de țiți, până la aproximativ 12 luni nu a băut apă, deși trecusem printr-o vară călduroasă.

Alăptarea pentru noi a fost conectare, reconectare, dragoste, blândețe, medicament pentru suflet și corp. Spun medicament pentru corp și suflet pentru că ne-a ajutat în multe ipostaze: erupții dentare însoțite de n supturi zi și noapte, febră, enterocolită și colectivitate. Am alăptat cât ne-am simțit bine, respectiv 2 ani, 8luni și 2 săptămâni și am mers pe înțărcare blândă și treptată. Pentru noi alăptarea a adus cu ea numai beneficii: cosleeping, purtatul bebelușului, concepte de parenting. Alăptarea este un amalgam de dragoste, hrană, medicament și incredere. Aveți încredere în voi (corpul vostru știe ce trebuie să facă și face), aveți încredere în copilul vostru!

de Monica Oneci, mămica Maiei

About The Author

Niciun comentariu on "Alăptarea – conectare, hrană, medicament pentru trup și suflet"

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *