A patra săptămână de viață – Primul tort

0

În a patra săptămână de viață, soțul s-a întors la muncă și i-a predat ștafeta mamei mele. Sunt bucuroasă, căci în sfârșit casa are să strălucească de curățenie și cineva va fi acolo tot timpul pentru a mă ajuta cu Pișcoțel. Mama a fost deosebit de fericită să-și țină primul nepoțel în brațe. Atunci când acesta i-a zâmbit, s-au topit toate problemele și supărările sale. O vedeam pe mama luminoasă, întinerită și brusc își amintea și povestea episoade de când eu și fratele meu eram bebeluși. Din ritualul nostru zilnic fac parte plimbările, somnul și mesele bebelușului, baia lui Pișcoțel, la care participa și tatăl său. Spre sfârșitul săptămânii, însă gripa nu l-a ocolit pe tătic și am fost foarte stresată să nu ne îmbolnăvim și noi doi. Dar, din fericire, bebelușii până la șase luni au imunitate crescută, deoarece au anticorpii mamei și nu ne-am îmbolnăvit. Tatăl a intrat în carantină și spre nefericirea sa nu a putut să-și ia feciorul în brațe și nici să-i facă băița de seară.

În această săptămână am remarcat schimbări în comportamentul lui Pișcoțel. I s-a dezvoltat reflexul de prindere și pentru scurt timp ne prinde de degete sau apucă hăinuțele din jur. Și mișcările sale încep să se îmbunătățească, mișcându-și capul în lateral pentru a ne fixa cu privirea sau a urmări un obiect. În continuare încearcă să-și mențină capul ridicat, este foarte vioi și mobil și atunci când nu doarme, scoate anumite sunete de parcă ar vrea să ne comunice ceva. Toate aceste progrese ale lui Pișcoțel, și mai ales creșterea sa în greutate ne umplu de bucurie. Într-o seară ne-am îngrijorat atunci când, mângâindu-l, am simțit că fontanela era puțin adâncită. Citind pe net, am aflat că nu este normal să fie nici bombată, nici adâncită (fontanelă deprimată). Aceasta din urmă ar fi un semn al deshidratării. Adevărat că la noi temperatura fusese destul de ridicată în casă de teama de  a nu răci Pișcoțel. Nu este ceva grav, deoarece el suge foarte des, astfel hidratându-se corespunzător.

Profitând de prezența mamei, l-am lăsat pe Pișcoțel în grija sa și mi-am dat întâlnire romantic cu soțul la supermarchet să facem cumpărături pentru week-end. Această evadare mi-a făcut deosebit de bine, dar la întoarcere zburam să-mi revăd puiul și să-l țin în brațe. Pentru a sărbători prima sa lună de viață au sosit primii săi musafiri încărcați de cadouri frumoase, iar bunica i-a pregătit un tort delicios.

 

Total 0 Votes
0

Tell us how can we improve this post?

+ = Verify Human or Spambot ?

About The Author

Niciun comentariu on "A patra săptămână de viață – Primul tort"

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *