7 lucruri pe care nu ar trebui să le uităm în relația cu copiii

1

Când copiii au un comportament provocator care vă exasperează, amintiți-vă următoarele lucruri care vă pot ajuta în situații tensionate.

  1. Conectarea este esențială- este posibil ca cel mic să se simtă deconectat și să aibă nevoie doar de o îmbrățișare, o reconfirmare a faptului că îl iubiți sau de puțină atenție.
  2. Copiii au emoții care le dau de furcă- creierul prefrontal nu este pe deplin dezvoltat la copii, așa că în situații de stres, de oboseală cei mici devin mai vulnerabili și nu își mai pot controla emoțiile. Atunci se pornește furtuna, iar ei au nevoie ca părinții să le înțeleagă și să le accepte stările prin care trec. (Fie vorba între noi, pentru noi, adulții este dificil să facem față întotdeauna emoțiilor noastre.)
  3. Copiii au nevoie să fie observați- „Mami, uite ce am făcut!” De multe ori ajunge doar să stăm lângă cei mici și să îi privim atunci când se joacă descriind acțiunile lor. Se vor simți văzuți și apreciați.
  4. Retragerea iubirii – este cea mai des întâlnită formă de pedeapsă, atunci când cei mici nu ne „ascultă”. Pare la îndemână și eficientă, însă este foarte periculoasă pentru copii, deoarece ei au nevoie să se simtă iubiți necondiționat.
  5. Autocontrolul- cei mici nu au încă autocontrol. Îl vor dobândi cu timpul, ajutați și de părinți.
  6. Copiii nu vor să își enerveze părinții- scopul lor nu este să vă scoată din minți, atunci când se comportă provocator.
  7. Copiii transmit semnale prin comportament- părinții trebuie să își cunoască foarte bine copiii, deoarece întotdeauna comportamentul lor ascunde ceva: fie copilul este stresat, fie are anumite nevoi neîmplinite, a trăit o traumă, se simte neiubit etc. Așa că nu o luați personal, deși așa pare la prima vedere, copiii nu se joacă cu nervii noștri.

Așadar, cu cât înțelegem mai bine stările și etapele prin care trec copiii noștri, cu atât ne va fi mai ușor să dezvoltăm relații frumoase cu aceștia și să creștem niște adulți echilibrați. Copiii au cu atât mai multă nevoie de iubire, cu cât se comportă mai provocator!

Dacă v-a plăcut acest articol și dacă îl considerați util, m-aș bucura dacă l-ați aprecia cu un like sau dacă l-ați distribui mai departe. Pentru ultimele articole urmăriți pagina mea de Facebook sau de Instagram.

About The Author

Un comentariu on "7 lucruri pe care nu ar trebui să le uităm în relația cu copiii"

  1. Pingback: Tatăl celuilalt copil de Parinoush Saniee - SuntPitic - Blog de Parenting

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *