5 idei de cadouri pentru Crăciun în Brașov și poveștile de suflet din spatele lor

0

Când aleg cadouri, încerc să caut mici producători locali, persoane talentate și creative, cu afaceri locale. Și dacă sunt și mame, mă bucur cu atât mai mult să le descopăr și să le susțin creațiile. În această perioadă a anului, eu încerc să îmi fac din timp lista de cadouri, pentru că nu îmi place să mă agit înainte de Sărbători și să pierd timp în marile magazine pentru cadouri. (Bine, tot mai uit câte ceva, dar măcar nu alerg după o sută de lucruri :))

În Brașov, avem multe persoane talentate, la care apelez mereu când doresc un cadou mai deosebit. Îmi place să văd cum mamele reușesc să își urmeze visul și să împletească munca cu pasiunea. Vă prezint astăzi cinci povești frumoase ale unor mame, care își urmează visul. Unele dintre aceste afaceri sunt la început de drum, abia acum își lansează aripile. Sper să fie o inspirație pentru voi și ideile de cadouri de suflet, dar și povestea din spatele afacerii.

Mai întâi, o idee de cadou pentru cei mici. Că doar cu ei începem căutările de cadouri, nu ?

Oana Elena Radutoiu, este mama unei fetițe de 3 ani, iar activitatea sa constă în realizarea de cărți educative din fetru și bumbac, pentru copii de toate varstele. Toate cărțile sunt cusute integral și lucrate din materiale de calitate. Aceste cărți ajută la dezvoltarea motricității fine (activitate de închidere-deschidere fermoare, a capselor, activitate de legare șireturi…),  stimulează imaginația și creativitatea și ajută copii de a învăța concepte noi (figuri geometrice, numere, animale și altele). Pentru Crăciun, Oana ne oferă un cadou frumos, educativ și distractiv pentru Crăciun : cartea „Mos Craciun si prietenii”. Această  carte lucrată cu mult drag  și este destinată copiilor peste 4 ani. Fiecare pagină are o temă sau un tip de exercițiu. (învățăm figuri geometrice, împodobim bradul, jocul x/0 cu acadele și cadouri, joc de memorie, învățăm ceasul, pescuim, legăm șiretul, scena Nașterii Domnului- cântăm colinde).

        

Iată ce frumos poveștește ea despre creațiile sale : „Satisfacția mea este mare atunci când știu că am o mică contribuție la bucuria unor copii, Nu mă opresc niciodată de a învăța lucruri sau tehnici noi în realizarea acestor cărți. Sunt lucrate cu multă iubire pentru copii și artă. Un obiect handmade are întodeauna suflet, caracter și o poveste.”

Un obiect handmade are întodeauna suflet, caracter și o poveste.”

Intrați pe pagina sa – Amalia-carti pentru copii– și veți descoperi lumea veselă a animalelor, o veți cunoaște pe Ursulica Nina, pe ursulețul Martin, broscoiul Cici, pisoiașul Matei, pe Moș Crăciun și prietenii și alții.

O altă idee de cadou special este cea a tablourilor  personalizate, care conțin pietre și materiale naturale. Mihaela Roba realizează adevărate opere de artă, care reprezintă povești de viață transpuse în povești din pietre.

Dar să ascultăm mai bine cum sună povestea proiectului său

„ Am fost crescută să iubesc natură și să mă bucur de ceea ce ne oferă ea, astfel că de foarte mică iubeam să colecționez tot felul de pietricele și scoici ce mi se păreau aparte cu gândul că pot meșteri ceva cu ele. Însă cu adevărat povestea proiectului meu de suflet a început acum 3 ani…….pe o plajă pietroasă din Amalfi, când un băiețel cu ochii mari și negri, cu gene lungi și întoarse era fascinat nevoie mare de multitudinea aceea colorată de pietricele ce i se întindea sub picioare.  O dorință nebună de a memora acest moment minunat m-a făcut să mă gândesc la cum aș putea imortaliza totul într-o poveste, într-un obiect care să-mi transmită exact acea stare în momentul în care îl voi privi. ”

     

Astfel Mihaela a început să îndrume pietrele „sa prindă viață” și să spună o poveste de viață a unor oameni prin cadouri meșterile cu mult drag. Ea caută mereu soluții ca produsele sale să exprime iubire, emoție, care să spună o poveste, povestea lor și doar a lor. Pe Mihaela cu creațiile sale minunate o găsiți pe http://storiesofstone.ro/  sau pe pagina sa de facebook, pentru un portofoliu mai amplu.

    

Cine nu are nevoie de niște ingrediente inedite pentru a „condimenta” mesele de sărbători ? Adina Onofrei este o mămică a trei copii. Deși s-a concentrat în ultimul timp pe familie, s-a hotărât că este momentul ca, în acest sfârșit de an, să ne împărtășească și nouă minunățiile pe care le realizează de aproximativ trei ani. Lansează acum coșurile cadou cu produse homemade ca mixuri de condimente, toppinguri pentru brânzeturi, ciocolată caldă, ceai etc. Produsele sunt realizate cu ingrediente simple și de calitate – mare parte din legumele și fructele folosite în rețete sunt deshidratăm chiar de familia sa.

     

„ Sunt Adina şi cel mai bine ştiu să fiu soţie, mămică şi să gătesc. Ultima parte e cea în care am experienţă mai mare, mai ales că a venit în combinaţie cu domeniul meu de activitate; am lucrat în industria alimentară zece ani, ultimii ani în cercetare şi dezvoltare, unde am creat produse ca tapenade, amestecuri de condimente şi sosuri. Îmi plac drumeţiile în zilele însorite de toamnă cu familia şi mâncarea indiană.
Eu şi familia mea suntem o mână de oameni (adică cinci la număr) şi împreună am descoperit cum mâncarea poate fi promoterul către amintiri şi experienţe frumoase; alături de familie şi prieteni am stat la mese cu bucate delicioase care să ne unească în poveşti, veselie şi armonie.
Fiincă suntem siguri că şi voi aveţi parte de aşa întâlniri, vă provocăm prin intermediul produselor noastre să fiti îndrăzneţi în ale gătitului şi să încercaţi arome fel si fel.
În fond, pământul nu e plat, de ce ar fi mâncarea?!” Găsiți aceste ingrediente magice pe pagina sa.

      

În orice punguță de cadouri, pentru orice vârstă, puteți strecura și niște cosmetice homemade de la MagicCosmetic. Cosmeticele meșterite de Monica conțin ingrediente naturale și sunt foarte prietenoase cu pielea sensibilă.

„Magic Cosmetic a început cu un tutorial video și cu nevoia de a face o cremă pentru copii mici. Am citit și experimentat de-a lungul timpului diferite rețete. Familia și prietenii sunt cei care m-au încurajat cu acest hobby. Este pasiune și relaxare în același timp.”

                

Aranjamentele florale sunt minunate cu orice ocazie. Andreea Kovasznai transpune dragostea sa față de frumos în niște creații fascinante.

.     

„Am început să mă joc cu florile când m-am retras din cuvinte. A fost ca un fel de meditație, dacă vrei. Sunt tăcute, gingașe, vibrează la fiecare atingere… Sunt fascinată de cactuși, iar degetele mele le-au resimțit la fiecare mișcare independența. De aici, a fost un pas până la decorațiunile de Crăciuni – alte povești, alte șoapte nerostite – tot magic.”

        

 

Dacă v-a plăcut acest articol și dacă îl considerați util, m-aș bucura dacă l-ați aprecia cu un like sau dacă l-ați distribui mai departe. Pentru ultimele articole urmăriți pagina mea de Facebook sau de Instagram.

Sursa foto cover: Pixabay

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

About The Author

Sunt Eliza Biro, creator de conținut, profesor, Instructor de Aware Parenting, mămica a doi pitici năzdrăvani care mă inspiră și mă provoacă să evoluez zi de zi.

Niciun comentariu on "5 idei de cadouri pentru Crăciun în Brașov și poveștile de suflet din spatele lor"

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *