Emoția celor două liniuțe

1

Este uimitor câtă încărcătură emoțională pot declanșa două liniuțe. Atunci când îți dorești un copil, lună de lună îți pui speranțele în cele două liniuțe. Desigur, acestea pot crea și stări contradictorii, pot aduce spaimă, uimire atunci când nu aștepți sau încă nu dorești ca cineva să-ți spună mamă. Dar să ne rezumăm doar la emoția pozitivă a celor două liniuțe atât de așteptate, care-ți schimbă viața definitiv și iremediabil. Acesta este primul moment în care conștientizezi că o nouă viață prinde contur în interiorul tău, te răscolește și te metamorfozează într-o persoană mai bună, mai responsabilă, mai fericită.
Mă întreb oare câte teste de sarcină se risipesc până la magicele două liniuțe ?! Câte momente de lungă tensiune, în care cele 5 minute de așteptare par o eternitate! Câtă dezamăgire atunci când o singură liniuță este vizibilă pe testul de sarcină !„Cu siguranță nu este bun testul !” „Nu am respectat instrucțiunile de folosire !”, „Nu l-am folosit în cel mai bun moment al zilei !” sau „L-am efectuat prea repede !” încearcă să se liniștească aspirantele la statutul de mamă. Dau  fuga la farmacie sau își trimit partenerii pentru a cumpăra un nou test de sarcină , pe care așteaptă cu înfrigurare să-l utilizeze într-un moment mai prielnic. Mai citesc încă o dată instrucțiunile, poate pentru a mia oară, caută pe net pe site-urile și forumurile de profil experiențele altora care au trecut proba testului de sarcină. Acolo află cu încântare că există rezultate fals negative, că anumiți factori pot influența rezultatele testului. De exemplu, cantitatea de hormoni poate fi diferită de la o femeie la alta, astfel la unele femei testul de sarcină funcționează după o lungă perioadă de absență a ciclului menstrual, în timp ce la altele rezultatul pozitiv poate apărea încă din prima zi de întârziere a menstruației. Proba de urină poate influența rezultatul, deoarece densitatea acesteia diferă și astfel o urină diluată poate afecta rezultatul testului. Și marca testului își poate spune cuvântul, deoarece unele teste pot depista mai repede hormonul de sarcină decât altele. Bineînțeles că trebuie luată în considerare și durata de fertilizare a ovulului până la implantarea acestuia în uter, având în vedere că există diferențe de la o femeie la alta. De obicei, implantarea se realizează la șase zile de la fecundare, însă în alte cazuri implantarea are loc mult mai târziu după prima zi de lipsă a menstruației.
Înarmate cu speranță, acestea încearcă mărci variate de teste, în diferite momente ale zile, li se pare că întrezăresc o a doua liniuță foarte ștearsă, care ulterior se dovedește a fi imaginară, pun testul într-un loc pentru a-l privi ulterior la diferite intervale de timp, așteptând ca o minune să se concretizeze, deși este știut că, în maxim 10 minute, apare rezultatul final. Pentru unele, cursa se finalizează și mult doritele liniuțe își fac apariția, pentru altele, venirea menstruației pune capăt așteptării și amână cu încă o lună proba testului de sarcină. Altele mai speră poate că ciclul menstrual este unul peste sarcină, după câte au citit sau auzit că s-ar putea întâmpla. Oricând se produce minunea, mai repede sau mai târziu, emoția celor două liniuțe este la fel de intensă, iar bucuria care inundă sufletul este nemărginită, greu de exprimat în cuvinte. Viitorii părinți sunt copleșiți de un evantai de sentimente. Chiar dacă este un moment este atât de așteptat, se pot instala stări de panică, de îndoieli, de teamă, care se amestecă cu o imensă fericire. Dar entuziasmul învinge, iar acum încep alte emoții: alegerea medicului obstretician, primul ecograf care depistează sarcina, apoi primele analize, ecograful care dezvăluie sexul bebelușului și toată perioada frumoasă a sarcinii până la marea întâlnire cu puiuțul de om. Iar după naștere, începe o altă frumoasă poveste….

Voi vă amintiți emoția celor două liniuțe?

About The Author