Cum un detergent de vase poate să facă pe cineva fericit (P)

12

Cu câteva zile înainte de Paște, mă întorceam de la piață, cu copila atârnată de mine și împingeam tricicleta din care se revărsau plasele cu legume. Mă oprește un promoter care trăgea de o geantă care părea plină de produse. Deși mă grăbeam, ca de obicei, și, în general, nici nu sunt interesată de prezentările de produse, căci sunt fidelă brandurilor cu care rezonez, m-am gândit la săraca fată care are o normă de făcut. Așa că i-am făcut semn că poate să îmi prezinte produsele. A început cu un chestionar în care mă întreba ce produse de curățenie, de îngrijire personală, ce marcă de pamperși sau ce șervețele umede am în casă. Dintre toate nu am reușit să bifez pe lista produselor de la brandul pe care îl reprezenta decât șamponul și detergentul de rufe.

Detergentul automat de spălare vase ideal

M-a rugat apoi să îi spun care este pentru mine detergentul ideal pentru mașina de spălat vase. Am răspuns fără să mă gândesc: al meu de acasă. Am primit apoi câteva mostre de produse diverse și am plecat spre casă. Știam oricum că nu aș renunța niciodată la produsele pe care le descoperisem vara trecută în timpul renovării. Mai ales la detergentul meu automat de vase. Acela atât de special fără de care acum nu mai pot trăi.

Înainte să renovăm nu aveam mașină de spălat vase. Paharele mele erau întotdeauna pătate, oricât le-aș fi spălat. În timpul renovării, ne-am mutat pentru vreo două luni într-un apartament în care era mașină de spălat vase. Atunci mi-am dat seama că o mașină de spălat vase îți schimbă efectiv viața. Pe vremuri o consideram o fiță. Între timp, cu doi doi copii mici și mofturoși, cărora mereu trebuie să le gătești ceva și altceva, percepția s-a schimbat. Să nu mai vorbim de timpul economisit și de bucuria pe care o simți atunci când chiuveta nu mai dă pe afară de la atâtea vase. Așadar, primul contact mai serios cu mașina de spălat vase a fost prilej de fericire. Dar fericirea îmi era umbrită de petele care în continuare se înverșunau să nu părăsească paharele.

Când în sfârșit casa noastră a fost gata și toate erau la locul lor, ne-am înarmat cu o serie de produse pentru îngrijirea casei pe care tocmai le descoperisem și, cu mic, cu mare am trecut la șmotruit fiecare colțișor. Mașina de spălat vase, nou intrată în viața noastră, și-a luat rolul în serios și a mers în continuu câteva zile, căci un munte de vase trebuia să strălucească din nou. După prima spălare, ne-am repezit curioși să vedem cum se descurcă și…surpriză: paharele nu aveau nicio pată., iar în oale, efectiv te puteai oglindi. Nu ne-a venit să credem. De fapt, nu mașina făcea minuni, ci detergentul de spălat vase. Secretul stătea în detergentul special conceput pentru apă dură. Se pare că de aceea nu era totul impecabil înainte, pentru că detergentul folosit nu era compatibil cu apa dură. Detergentul acesta în combinație cu soluția de clătire pentru apă dură au rămas de atunci soluția ideală pentru vasele murdare, iar mașina de spălat vase soluția pentru o poveste în plus seara la culcare sau pentru o plimbare în plus în weekenduri.

De fapt, nu mașina făcea minuni, ci detergentul de spălat vase. Secretul stătea în detergentul special conceput pentru apă dură.

Alte soluții și accesorii de curățenie care ne-au ajutat la curățenia de după renovare

La curățenia de după renovare ne-au ajutat mult și celelalte produse de curățenie. Soluția cu amoniac a scos petele de var de pe canapea și ne-a salvat de la o cheltuială majoră. Căci nimeni nu își imagina că va mai putea lenevi pe canapeaua respectivă.

Copiii s-au distrat cu lavetele industriale în diferite culori și cu bureții cu fibră adezivă cu care ștergeau și ei praful adunat pe mobile. M-am bucurat de materialele prietenoase din care erau alcătuite lavetele și bureții, căci pielea copiilor mei este foarte sensibilă.

Unde se găsesc aceste produse speciale

În câteva zile în care toată familia s-a mobilizat și cu ajutorul a câtorva produse speciale, casa arăta cu totul altfel. De atunci, am rămas fidelă produselor nou descoperite. M-am bucurat tare mult când am văzut că firma mea preferată, CleanExpert, și-a făcut și un magazin online și este mult mai comod să le comandăm așa și să să vină la ușă. Am ales și pentru copii produsele lor certificate bio: pasta de dinți și șervețelele umede. Noi am încercat aproape toate produsele pe care le găsim doar la ei. Pe lângă faptul că niciunul dintre articolele încercate nu ne-a dezamăgit, am făcut și economie în bugetul familiei, pentru că prețurile sunt incredibil de bune.

Text de Eliza Biro

 

Total 3 Votes
0

Tell us how can we improve this post?

+ = Verify Human or Spambot ?

About The Author

Sunt Eliza Biro, Instructor de Aware Parenting, profesor, mămica a doi pitici năzdrăvani care mă inspiră și mă provoacă să evoluez zi de zi.

12 comentarii on "Cum un detergent de vase poate să facă pe cineva fericit (P)"

 1. Raluca Loteanu

  Eu am descoperit recent masina de spalat vase si este incredibil ce utila este! Suna foarte interesant ce ai povestit despre detergentul vostru!

 2. Cred ca as putea trai si fara masina de spalat vase, mai ales vara.
  Insa avand-o, mereu caut produse cat mai bune – poate ele ma motiveaza sa o folosesc 🙂

  • admin

   Eu nu mai pot trai altfel de cand o am. Imi amitesc de chiuveta care dadea pe afara de vase si de discutiile legate de cine le spala. Si atunci eram doar 3:)

 3. Și mie îmi place să experimentez tot ce este nou. Până acum am avut două tipuri de detergenți pentru mașina de spălat vase și este bine de știut că există și alții.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *