Ne place mult să călătorim. Mi-aș dori să călătoresc pentru un timp mai îndelungat, să explorez destinații exotice, să cunosc culturi noi și să îmbin relaxarea cu munca la un birou mobil. Desigur, că acesta este doar un vis și că nu putem îmbrățișa o viață nomadă. Dar putem să călătorim o mare parte a timpului. Și, de multe ori, munca noastră presupune un laptop și o conexiune bună la net.
Tocmai de aceea, de ceva vreme ne-a încolțit în minte un vis: să ne luăm rulotă. Și am făcut tot posibilul pentru ca acest vis să devină realitate. După ce am căutat tot felul de rulote second hand, am hotărât că e mai înțelept să ne luăm una nouă. Ne-am luat rulotă de aici și Peti ne-a explicat cu multă răbdare tot ce aveam nevoie să știm pentru început. Și am și experimentat primul weekend în rulotă în campingul său.
Călătoriile înseamnă mult pentru copii. Dincolo de conectarea cu părinții, într-o călătorie, copilul are parte de o educație non formală, atât de benefică pentru dezvoltarea sa. Educația non formală vine să o completeze pe cea formală. Așa că noi am ales să plătim o rată la bancă pentru o rulotă și să optăm pentru învățământul de stat.
Ce pot învăța copiii dintr-o călătorie cu rulota?
Copiii învață ce înseamnă multiculturalitatea, importanța limbilor străine. Au acces la multe culturi, fapt care îi face mai deschiși, mai creativi, mai liberi în gândire. Învață ce înseamnă să te gospodărești, capătă abilități de a se descurca în diferite situații. Învață că tu ești cel care își face confortul. Apreciază altfel resursele și învață să nu facă risipă de acestea.
Învață despre educația financiară, pentru că într-o călătorie cu rulota poți face economie gătind. Și e chiar plăcut să gătim împreună. Să nu mai spun că și mai sănătos. Învață să iubească natura, să o respecte și să se bucure de ea.
Ce alte motive ne-au determinat să cumpărăm o rulotă?
Ne dorim ca cei mici să petreacă mult timp afară, să socializeze și să stea cât mai mult timp departe de ecrane.
Ne place ideea de libertate pe care o au copiii într-un camping. Dacă mergi la mare, nu mai trebuie să faci o mie de bagaje, să îmbraci și să dezbraci copii. Copiii sunt mai puțin stresați în natură, așa că sunt mai cooperanți.
Ne dorim să nu mai depindem de rezervări, de date fixe de plecare sau de sosire. Ne place să fim spontani și să plecăm și de pe-o zi pe alta. Putem oricând schimba destinația sau perioada călătoriei.
În plus, rulota va deveni și casa noastră de vacanță în restul timpului când nu călătorim și va fi primul pas către noul business pe care vrem să îl construim.
Pentru noi, călătoria cu rulota este cea mai bună lecție despre parenting și despre familie, despre cum să trăiești fără planificări, fără stres și în comuniune cu natura.
Dacă v-a plăcut acest articol și dacă îl considerați util, m-aș bucura dacă l-ați aprecia cu un like sau dacă l-ați distribui mai departe. Pentru ultimele articole urmăriți pagina mea de Facebook sau de Instagram