De ce este nevoie de cursuri de educație parentală?

  1. Pentru că nu ne naștem învățați. Pentru că nu întotdeauna instinctul ne ajută. Uneori, instinctual, nu facem decât să repetăm greșelile părinților noștri.
  2. Pentru că timpul este valoros. Cu toate că putem găsi cu ușurință informația, că avem acces la cărți, site-uri, emisiuni, nu avem întotdeauna timpul necesar să facem săpături și să aprofundăm anumite teme de interes pentru a ne descurca în aventura de părinte.
  3. Pentru că dincolo de informațiile descoperite în cărți, cursurile aduc un plus de empatie, de umanitate. Sunt benefice interacțiunea cu trainerul, cu ceilalți cursanți și experiențele împărtășite în cadrul cursurilor.
  4. Pentru că, participând la cursuri, puteți pune întrebări și afla răspunsuri punctuale și soluții concrete la problemele cu care vă confruntați.
  5. Pentru că este important ca înainte de a dori să schimbăm comportamentele copiilor noștri să le înțelegem nevoile și etapa firească de dezvoltare în care aceștia se află. De asemenea, consider că este esențial ca părinți să interpretăm corect ceea ce copiii încearcă să ne transmită prin intermediul comportamentului și să le oferim posibilitatea de a-și exprima sentimentele (chiar și pe cele negative) într-un mediu plin de iubire și acceptare. De aceea comunicarea cu copiii atât la nivel verbal , cât și non verbal este definitorie.
  6. Pentru că parentingul este în primul rând despre noi, și apoi despre copii.  Ca să avem copii fericiți, trebuie să ne rezolvăm întâi noi, părinții, problemele, să ne vindecăm rănile.

 

Total 3 Votes
1

Tell us how can we improve this post?

+ = Verify Human or Spambot ?