București, 16 iunie 2014 – Swimathon București, competiţia de înot destinată cauzelor din comunitate, anunță începerea campaniei de strângere de fonduri pentru proiectele din concurs. Aproape 200 de înotători – persoane publice, angajați din companii sau oameni cu spirit civic – strâng fonduri și înoată pentru cauzele în care cred. Cele 30 de proiecte comunitare își propun să strângă împreună peste 135.000 de lei. Swimathon București se află la a doua ediție și este organizat de Fundaţia Comunitară Bucureşti. Evenimentul are loc sâmbătă, 12 iulie, la Bazinul Olimpic din Complexul Sportiv Lia Manoliu, în intervalul 9:00-14:00.
Cei care vor să susţină unul din proiectele înscrise în Swimathon pot dona începând de luni, 16 iunie până la 12 iulie online, pe platforma SwimathonBucuresti.ro
Competiția de înot include proiecte din domenii comunitare variate din București, precum: Mai Mult Verde, pentru Bariera de copaci de lângă Ploieşti; Asociaţia ALIAT pentru un program de terapie prin artă pentru copiii care provin din medii cu un consum problematic de alcool, și/sau droguri; Asociația pentru tulburările de somn la copii și adolescenți pentru un aparat de presiune pozitivă continuă; Fundația Regina Maria pentru proiectul celor două Policlinici Sociale; Asociația Unu și Unu pentru bebelușii prematuri din incubator și realizarea a 100 de seturi de căciulițe și botoșei croșetate; Centrul de Resurse pentru Participare Publică, pentru programul „Salvamarii cartierelor”; Asociaţia Învingem Autismul, pentru programul „Centrul de intervenţii pentru copii şi tineri”; Asociaţia pentru Dravet şi alte epilepsii rare, pentru programul „Alimentație sănătoasă pentru copiii cu epilepsie”; Fundaţia Principesa Margareta a României, pentru Centrul Generaţii; Habitat for Humanity România, pentru Casa Togan; Asociaţia Headsome Communication pentru „Festivalul Internaţional de Literatură de la Bucureşti”; Asociația pentru Protecția Animalelor ROBI pentru programul de sterilizări gratuite pentru pisicile comunitare; S.O.S. Viețile Copiilor pentru programul “Zâmbete pentru orfani”; Carol 53 culucrări de refacere a structurii casei; ASOCIAȚIA DE-A ARHITECTURA pentrususținerea desfășurarii unui curs de arhitectură în 26 de clase din București, în anul scolar 2014-2015; Școala de Valori cu programul “BootCamp pentru fete”; BițaColor cu proiectul “Școala de Mecanică de Biciclete”; Asociația Lindenfeld pentru programul adresat copiilor institutionalizați “Dăm pasiunea mai departe!;” Asociația Red Panda cu un program educație non-formală; Asociația pentru Relații Comunitare cu YouthBank; Asociația Ana și Copiii pentru programul “Vrem să fim școlari!”; Policy Center for Roma and Minorities pentru o şansă pentru copiii din Ferentari!; Asociația Consultanților în Lactație din Româniași programul lor “Alăptarea contează!.
De asemenea, Fundaţia Comunitară Bucureşti strânge fonduri pentru a acoperi costurile de organizare de la Swimathon, dar și pentru reconstrucția de case din Bosnia distruse de inundațiile catastrofale din luna mai a acestui an.
Persoanele publice care înoată la Swimathon București 2014 sunt: Andreea Vasile, jurnalist și blogger, al doilea an pentru ALIAT; designerul Irina Marinescu și cântăreața Elena Gheorghe pentru Asociația Învingem autismul.; actrita Tily Niculae pentru asociația Unu și Unu; poetul Andrei Dósa, prozatoarea Lavinia Braniște, regizorul Thomas Ciulei, jurnalistul cultural Matei Martin, Andra Cărbunaru, specialist în literatură română, toți cinci pentru Festivalul Internațional de Literatură București; actrița Ioana Ginghină, înoată de data aceasta pentru Fundația Principesa Margareta a României; activistul civic și jurnalistul Dragoș Bucurenci, actorul Vladimir Drăghia și prezentatoarea tv, Raluca Lăzăruț, toți pentru Mai Mult Verde.
Actrița Andreea Ibacka este din nou gazda evenimentului.
Companiile vin la Swimathon cu echipe de înotători:: AbbVie, împreună cu Asociația Română pentru Dermatologie și Alternative Sociale, își propun să-i ajute pe bolnavii de psoriazis să se reintegreze socio-profesional; Petrom aduce două echipe de înotători pentru proiectul Caravana Cunoașterii; Raiffeisen Bank înoată pentru YouthBank, iar DB Schenker sprijină, printr-o echipă de înotători, Fundația Motivation România.
Despre Swimathon București
Swimathon un mecanism prin care comunitatea se întâlneşte, interacţionează şi se implică să strângă fonduri pentru proiectele pe care le consideră relevante. Organizaţiile sau grupurile de iniţiativă înscriu cauze din comunitatea locală, companiile şi înotătorii aleg pentru ce se implică, iar susţinătorii donează pentru fiecare lungime de bazin înotată de favoriţii lor. Anul trecut, la Swimathon București s-au strâns aproape 94.000 de lei, pentru 20 de proiecte din comunitate.
Fundaţia Comunitară Bucureşti colectează fonduri de la afaceri locale şi persoane particulare, pentru a finanţa proiecte care stimulează iniţiativa şi aduc oamenii împreună în comunităţi. Fundaţia Comunitară Bucureşti s-a înfiinţat în 2011 şi este parte dintr-o mişcare naţională, alături de alte 11 fundaţii comunitare din ţară.
Swimathon București. Lucrurile se mișcă. Dacă faci valuri!
Pentru mai multe detalii:
Delia Grigoroiu, coordonator comunicare
delia.grigoroiu@fundatiacomunitarabucuresti.ro
0749951753
Niciun comentariu on "Aproape 200 de persoane cu spirit civic strâng fonduri la Swimathon București"