Despre noi

Sunt Eliza Biro și pendulez între mai multe roluri sociale. Munca mea a îmbinat întotdeauna pasiunile mele: educația, scrisul, jurnalismul, comunicarea online. Toate domeniile de interes s-au completat, mereu, în mod firesc. Fiecare activitate a apărut întotdeauna, la momentul oportun în viața mea. Am cochetat în liceu și în facultate cu jurnalismul de televiziune, apoi am devenit profesor. De peste 15 ani, lucrez cu copii și cu adulți. Am continuat să țin cursuri opționale de jurnalism pentru copii. Blogul s-a născut și el, la fel de firesc, atunci când am devenit mamă pentru prima dată, în 2013. Aici s-au întâlnit, într-un mod fericit, interesul pentru educație și pasiunea pentru scris. Copiii mei mi-au deschis un drum nou și m-au făcut să văd lumea cu alți ochi, să devin un părinte și un educator conștient. Din experiența îndelungată a lucrului cu copiii și din interacțiunea cu părinții lor, mi-am dat seama că insuccesul și comportamentul provocator al copiilor provin din mediul familial, așa că am început să caut instrumente pentru a-i ajuta pe părinți să dezvolte o relație armonioasă cu copiii lor. Astfel s-a născut pasiunea pentru educație parentală și am devenit formator pentru adulți și instructor de Aware Parenting în anul 2015. Mămicia nu este o calitate înnăscută. Pe lângă instinctul de părinte, este nevoie de o bună informare. Nu există o școală a părinților, care după absolvire să ne certifice ca fiind părinți perfecți. Din păcate, nici nou-născutul nu vine cu un manual de utilizare. Creștem odată cu copiii noștri și ne vindecăm rănile trecutului prin ei. Învățăm din greșelile părinților noștri, din propria noastră experiență sau cea a apropiaților noștri. Informațiile primite la momentul potrivit ne ajută să fim pozitivi și să ne creștem frumos copilul. Despre cursurile pentru părinți pe care le țin uneori găsiți mai multe informații aici.

Dincolo de interesul pentru educație, pasiunea pentru scris și comunicarea online se concretizează în proiectele pe care le dezvolt alături de soțul meu în cadrul www. sharpfont.com.

Cred că fiecare expriență de viață reprezintă o oportunitate de învățare. Cred că fiecare om are misiunea lui, iar fericirea constă în a găsi această misiune. Cred în conectarea cu oamenii, cu natura. Cred în formarea unei comunități care are aceleași valori și principii de viață. Cred că viața este despre creștere contină, despre dezvoltare personală, despre evoluție.

Total 8 Votes
1

Tell us how can we improve this post?

+ = Verify Human or Spambot ?

2 comentarii on "Despre noi"

  1. Preda Cristina

    Buna ziua. As dori sa propun si eu pe cineva pt.campania „Oameni frumoși in invatamant”. Este vorba despre dna.învățătoare Irina Vasile de la Scoala Gimnazială „H.M.Berthelot” din Ploiesti. Este invatatoarea fiului meu si pot spune ca este un cadru didactic ce prefera metodele modernă de predare, iar elevii sunt f.incantati. Si dansa a participat la programul Aspire for teachers. O recomand cu mult drag pt.aceasta campanie.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *