Săptămâna a 8-a de sarcină

0

Dezvoltarea bebelușului în săptămâna a 8-a de sarcină

 

În săptămâna a opta de sarcină, embrionul a ajuns la stadiul în care poate fi numit făt. Lungimea sa este de 3,2 cm, fiind de mărimea unei căpșune. Se disting acum trăsăturile feței. S-au format deja nările, limba, iar cele două jumătăți exterioare ale maxilarului s-au unit pentru a forma gura. Tot acum se dezvoltă și urechea internă. Degetele de la mâini și picioare sunt încă legate prin piele. Coada embrionică începe să dispară, iar corpul începe să se îndrepte. De asemenea oasele încep să se întărească. Se pot remarca umerii, coatele, genunchii și șoldurile. Organele interne sunt dezvoltate, chiar dacă încă nu sunt plasate în poziția finală. Deși nu-l simțiți încă, bebelușul dumneavoastră este plin de energie, făcând multe mișcări.

Prin ce schimbări trece corpul dumneavostră în săptămâna a 8-a de sarcină

În săptămâna  a opta de sarcină este posibil să vă simțiți cel mai rău. Grețurile continuă în această perioadă, uterul dumneavoastră se mărește. Acum are dimensiunea unui grapfuit. Deoarece uterul presează acum pe vezica urinară, veți simți nevoia de a urina mai des. Talia începe să se îngroașe și probabil veți lua puțin în greutate.

Sânii devin mai sensibili, iar în jurul lor pot apărea vinișoare închise la culoare, datorită creșterii circulației sângelui. Puteți să simțiți dureri în partea abdomenului, iar  în cazul în care acestea persistă trebuie să vă adresați de urgență medicului. Fiți optimistă, curând tot acest disconfort va dispărea, iar neplăcerile acestea nu vor mai umbri bucuria noii vieți.

Ce trebuie să faceți în săptămâna a 8-a de sarcină

Dacă nu aveți încă un medic obstetrician care să vă urmărească sarcina, ar fi bine să vă alegeți unul și să mergeți la un prim control. Totodată dacă nu ați luat încă acid folic, este indicat să începeți acum.Tot în această perioadă se fac și primele analize recomandate de medic pentru a vedea dacă există vreo problemă, dacă aveți imunitate la rubeolă, toxoplasmoză etc. Este momentul să îi puneți medicului toate întrebările legate de sarcină și să vă documentați despre orice nelămurire ați avea referitor la dietă, la ce este permis sau nu, pentru a preîntâmpina un posibil avort și pentru ca bebelușul să se dezvolte într-un mediu sănătos.

Pentru a ameliora grețurile din această săptămână, evitați mâncărurile grase, orientați-vă spre un regim alimentar echilibrat (legume, fructe, carne slabă, lactate etc.) Dormiți cât mai mult pentru a nu mai simți starea de sfârșeală, de lipsă de putere.

În această perioadă vă veți simți responsabilă pentru bebelușul dumneavoastră, fiind conștientă că orice gest pe care îl faceți, îl poate afecta.
Notă: Fiecare sarcină are particularitățile sale, de aceea informațiile oferite sunt orientative. Pentru mai multe detalii consultați medicul specialist.

About The Author

Niciun comentariu on "Săptămâna a 8-a de sarcină"

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *