Săptămâna 39 de sarcină

0

Dezvoltarea bebelușului în săptămâna 39 de sarcină
În a treizeci și noua săptămână de sarcină, fătul cântărește 3600 gr și măsoară 51,5 cm. Fătul trăiește ultimele momente în viața intrauterină. Micuțul este pregătit să vină pe lume. Dezvoltarea sa a ajuns la final. Are suficiente țesuturi de grăsime sub piele pentru a-și regla temperatura organismului atunci când se va naște. Bebelușul primește anticorpi prin placentă pentru a-și dezvolta sistemul imunitar.
Prin ce schimbări trece corpul dumneavoastră în săptămâna a 39-a de sarcină

Din cauza creșterii în greutate, simțiți că nu mai aveți echilibru, fiind mult mai stângace. Orice mișcare firească se realizează cu multă dificultate. Aveți nevoie de ajutor să vă ridicați sau să vă legați șireturile. Sânii sunt mai sensibili și devin mai grei. Somnul nocturn nu mai este odihnitor. Va fi întrerupt des de urinările frecvente sau de dificultatea de a vă întoarce de pe o parte pe alta. Puteți avea și anumite vise ciudate de o intensitate puternică, simbol al proiecțiilor neliniștilor dumneavoastră.

Ce trebuie să faceți în săptămâna a 39-a de sarcină

Sunteți foarte aproape de evenimentul mult așteptat. Probabil că până în acest moment aveți deja pregătit totul pentru venirea pe lume a micuțului dumneavoastră. Medicul vă urmărește constant starea sarcinii. Trebuie să fiți atentă la semnele ce anunță debutul travaliului.

În ciuda tuturor grijilor și stresului provocat de necunoscutul noii experiențe care vă așteaptă, încercați să vă oferiți momente de relaxare. Petreceți clipe frumoase cu partenerul și încercați să vă înlăturați reciproc temerile. Implicați-l în emoțiile dumneavoastră și planificați împreună viitorul noii familii.

 

Notă: Fiecare sarcină are particularitățile sale, de aceea informațiile oferite sunt orientative. Pentru mai multe detalii consultați medicul specialist.

Total 0 Votes
0

Tell us how can we improve this post?

+ = Verify Human or Spambot ?

About The Author

Niciun comentariu on "Săptămâna 39 de sarcină"

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *