Săptămâna 38 de sarcină

0

Dezvoltarea bebelușului în săptămâna 38  de sarcină
În săptămâna a treizeci și opta de sarcină fătul are o greutate  aproximativă de 3400 gr și o lungime de circa 51,2 cm. În acest moment toate organele sale sunt dezvoltate și fătul s-ar putea naște fără nicio problemă. Fătul aude foarte bine sunetele înconjurătoare, recunoaște vocile. De asemenea el poate distinge între lumină și întuneric. El lovește cu pumnii și cu mânuțele, deși spațiul său de mișcare este din ce în ce mai redus. Stratul de vernix îl înlocuiește acum pe cel de laguno, care a acoperit corpul fătului timp de 26 de săptămâni.
Prin ce schimbări trece corpul dumneavoastră în săptămâna 38 de sarcină

Este posibil ca în această perioadă să simțiți o creștere a presiunii în zona abdomenului inferior, ceea ce poate constitui un disconfort la mersul pe jos. Acest fapt se datorează faptului că fătul a început să coboare în pelvis. Greutatea dumneavoastră este mai mare, ceea ce vă aduce unele inconveniente. Probabil abia așteptați să scăpați de kilogramele în plus și să vă recăpătați vitalitatea. Senzația de urinare frecventă vă deranjează încă, dar vestea bună este că puteți respira cu mai multă ușurință. Contracțiile Braxton Hicks sunt mult mai dese și mai intense.

În această săptămână este posibil să eliminați dopul gelatinos, adică mucusul care obturează orificiul uterului.

Trebuie să mergeți de urgență la maternitatea unde veți naște dacă: simțiți că vi s-a rupt apa, dacă observați sângerări, în cazul în care contracțiile sunt dureroase și regulate sau dacă nu mai simțiți mișcările bebelușului.

Ce trebuie să faceți în săptămâna 38 de sarcină

Din această săptămână vă puteți aștepta ca nașterea să survină oricând. Sunteți din ce în ce mai emoționată, vă imaginați cum va arăta bebelușul dumneavoastră, cu cine va semăna, vă gândiți cum vă veți descurca cu îngrijirea sa, vă stresați în legătură cu nașterea. Toate aceste neliniști sunt normale și apar mai ales în cazul primei sarcini. Bucurați-vă încă de această perioadă, căci în curând veți avea nostalgia bebelușului din burtica dumneavoastră.

Este bine să aveți pregătit bagajul pentru spital și toate cele necesare întoarcerii acasă. Discutați cu cei apropiați care va fi rolul lor în viitorul apropiat și cu ce v-ar putea ajuta.

Stabiliți cu medicul ultimele detalii legate de naștere. Odihniți-vă cât mai mult în această săptămână, deoarece vă vor aștepta multe nopți nedormite.
Notă: Fiecare sarcină are particularitățile sale, de aceea informațiile oferite sunt orientative. Pentru mai multe detalii consultați medicul specialist.

 

Total 0 Votes
0

Tell us how can we improve this post?

+ = Verify Human or Spambot ?

About The Author

Niciun comentariu on "Săptămâna 38 de sarcină"

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *