Săptămâna 36 de sarcină

0

Dezvoltarea bebelușului în săptămâna 36 de sarcină
În săptămâna treizeci și șase de sarcină fătul are greutatea de 3000 gr și lungimea de 50 cm. El este aproape dezvoltat și dacă s-ar naște acum, șansele să rămână în viață ar fi foarte mari. Fătul nu prea mai are loc în uter, deoarece ocupă practic tot spațiul și preferă să izbească cu pumnișorii și cu piciorușele decât să-și miște întregul corp. Probabil că în acest moment capul i-a coborât deja în bazin și fătul este pregătit pentru naștere. La degete i-au crescut unghii moi. Pielea e rozalie, iar fătul e mai rotunjit, după ce s-a depus grăsime.
Prin ce schimbări trece corpul dumneavoastră în săptămâna 36 de sarcină

În această săptămână probabil că nu mai aveți răbdare ca sarcina să se termine. Vă simțiți foarte obosită, neliniștită și vă este teamă de travaliu, de naștere, de rolul de părinte. Abdomenul dumneavoastră este în creștere, vă modifică centrul de greutate, așa că ar trebui să fiți atentă la poziția dumneavoastră. Mare grijă dacă este iarnă, iar pe jos este gheață și zăpadă.

Din cauza întinderii pielii pot apărea mâncărimi. Mersul poate deveni inconfortabil, deoarece fătul exercită mai multă presiune în abdomenul inferior. După ce capul fătului ajunge în pelvis, se vor ușura arsurile în capul pieptului, indigestia și respirația dificilă. Urinarea frecventă persistă, deoarece vezica este sub presiune.

Ce trebuie să faceți în săptămâna 36 de sarcină

De acum nu ar mai trebui să lucrați. Trebuie să mergeți săptămânal la consultații. Bebelușul s-ar putea naște oricând. Pregătiți-vă bagajul pentru maternitate, hainele pentru externarea dumneavoastră și cele pentru scoaterea bebelușului din spital. Aranjați totul acasă pentru sosirea micuțului. Lăsați-i soțului o listă cu ce mai trebuie să cumpere și ce să facă în lipsa dumneavoastră și cu numerele importante de telefon.

Stați cu picioarele ridicate pentru a evita umflarea lor. Odihniți-vă, ocupați-vă timpul citind, ascultând muzică, citind despre naștere și primele luni din viața copilului, vizionând filme etc. Ungeți-vă cu creme sau uleiuri antivergeturi pentru a preveni apariția acestora. Nu ezitați să vă sunați medicul dacă aveți impresia că nu mai simțiți mișcările fătului, dacă observați scurgeri de lichid amniotic sau sângerări, dacă aveți o tensiune crescută sau dureri de abdomen persistente.

 

Notă: Fiecare sarcină are particularitățile sale, de aceea informațiile oferite sunt orientative. Pentru mai multe detalii consultați medicul specialist.

 

Total 1 Votes
0

Tell us how can we improve this post?

+ = Verify Human or Spambot ?

About The Author

Niciun comentariu on "Săptămâna 36 de sarcină"

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *