Săptămâna 35 de sarcină

0

Dezvoltarea bebelușului în săptămâna 35 de sarcină
În a treizeci și cincea săptămâna de sarcină, greutatea fătului este de 2800 gr, iar lungimea de  49 cm. Spațiul din uter s-a diminuat considerabil. Fătul este foarte energic. Câte o lovitură de-a sa vă poate lua prin surpindere. Organele sale și-au atins maturizarea, în afară de plămâni care nu sunt pe deplin dezvoltați. Fătul exersează însă actul respirației. Copiii născuți în această săptămână pot supraviețui fără probleme, dacă nu au probleme grave de sănătate.
Prin ce schimbări trece corpul dumneavoastră în săptămâna 35 de sarcină

Vă puteți confrunta în continuare cu aceleași neplăceri ale sarcinii din ultimele luni: dificultate în respirație, constipație, sângerările gingiilor, frecvența urinărilor, amorțeala mâinilor, dureri abdominale, de spate și de picioare, amețeli, mâncărimi ale pielii, vergeturi, hemoroizi etc. Sânii pot crește în dimensiune, areolele capătă o culoare mai închisă. Pe lângă inconvenientele fizice, puteți să experimentați și o serie de emoții și tensiuni interioare. Vă pot copleși grijile, vă puteți simți agitată fără motiv, pot apărea frustrări legate de incapacitatea dumneavoastră de  duce la bun sfârșit unele activități. Stresul poate pune stăpânire pe dumneavoastră, ca și teama de naștere. Aceste simptome pot fi accentuate și de lipsa somnului sau de visele urâte din timpul nopții. Acestea nu reprezintă însă o problemă, sunt normale pe parcursul ultimului trimestru al sarcinii.

Ce trebuie să faceți în săptămâna 35 de sarcină

Vă apropiați de sfârșitul unei etape din viața dumneavoastră și de începutul uneia noi. De acum medicul care vă supraveghează vă va chema mai des la cabinetul său pentru a monitoriza fătul. Tot acum medicul vă va recolta o probă de secreție din col pentru a testa existența bacteriei numită Grupa B streptococi (GBS).  Luați suplimente de fier și consumați alimente cât mai sănătoase. Continuați să faceți exercițiile Kegel pentru perineu. Rugați alte mămici să vă împărtășească experiența nașterii lor. Deși obstetrica se poate dovedi un domeniu plin de surprize, totuși puteți stabili cu medicul dumneavoastră  un plan de naștere. Trebuie să fiți însă pregătită că ulterior acesta poate fi schimbat în funcție de cum va decurge nașterea.

În această săptămână bagajul pentru maternitate trebuie să fie definitivat pentru a nu intra în panică în cazul în care trebuie să mergeți de urgență la spital. Lăsați-i partenerului o listă cu numere de telefon importante, o listă cu ce ar mai trebui să cumpere pentru bebeluș și cum ar trebui să pregătească sosirea acasă a dumneavoastră și a bebelușului.

 

Notă: Fiecare sarcină are particularitățile sale, de aceea informațiile oferite sunt orientative. Pentru mai multe detalii consultați medicul specialist.

 

Total 0 Votes
0

Tell us how can we improve this post?

+ = Verify Human or Spambot ?

About The Author

Niciun comentariu on "Săptămâna 35 de sarcină"

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *