Săptămâna 34 de sarcină

0

Dezvoltarea bebelușului în săptămâna 34 de sarcină
În a 34-a săptămâna de sarcină, greutatea fătului poate să atingă 2600 gr, iar lungimea 47 cm. Stratul de grăsime de sub piele continuă să se acumuleze. Acest strat va ajuta la adaptarea temperaturii corpului bebelușului în mediul extrauterin. În acest moment fătul are aspectul unui nou născut. Cu excepția plămânilor, toate organele sale pot funcționa normal. Dacă nu s-a poziționat încă pentru naștere, ar putea să o facă în această săptămână. Oasele craniului nu sunt încă tari, pentru ca bebelușul să se poată naște cu ușurință. Celelalte oase s-au întărit, motiv pentru care în această perioadă fătul consumă mai mult calciu din organismul mamei. În această săptămână părul subțire care acoperea pielea copilului (lanugo) a dispărut aproape complet.
Prin ce schimbări trece corpul dumneavoastră în săptămâna 34 de sarcină

În această săptămână fătul se mișcă foarte mult. Sunteți predispusă la arsuri și indigestii. Puteți remarca umflarea mâinilor, a feței, a gleznelor și a picioarelor. Schimbările bruște de dispoziție sunt firești în această perioadă, la fel ca și stările de anxietate și iritabilitate. Vă este teamă de o naștere prematură, vă puneți întrebări legate de momentul nașterii și de sănătatea bebelușului. Vă este din ce în ce mai greu să faceți activitățile cu care erați obișnuită. Aveți nevoie de mai mult somn, în special dacă noaptea nu vă puteți odihni așa cum trebuie. Puteți avea probleme și cu respirația, cu sângerările gingivale și cu apariția vergeturilor.

Ce trebuie să faceți în săptămâna 34 de sarcină

Este momentul să întrerupeți activitățile solicitante și să vă odihniți cât mai mult. Citiți o carte, ascultați muzică, vizionați filmele preferate, dormiți. Încărcați-vă bateriile pentru nopțile nedormite de după naștere. Fiți atentă la orice schimbare care poate apărea în sarcină. Monitorizați în continuare mișcările fătului, luați-vă tensiunea, controlați-vă greutatea, observați dacă scurgerile vaginale apoase, roșiatice sau maronii cresc sau dacă aveți pierderi de lichid amniotic.

Urmați un stil de viață sănătos și evitați să vă enervați pentru a nu-i face rău bebelușului. Nu uitați de masajele zilnice cu ulei de măsline, de migdale, cu unt de shea sau alte produse specializate contra vergeturilor. Beți cât mai multă apă. Spălați și călcați hainele micuțului dumneavoastră. Aranjatul acestora poate fi o activitate plăcută în această perioadă. Discutați mult cu partenerul dumneavoastră despre neliniștile pe care le aveți. Suportul acestuia este neprețuit. Vă ajută să nu vă simțiți singură în această etapă importantă a vieții.

 

Notă: Fiecare sarcină are particularitățile sale, de aceea informațiile oferite sunt orientative. Pentru mai multe detalii consultați medicul specialist.

 

 

Total 0 Votes
0

Tell us how can we improve this post?

+ = Verify Human or Spambot ?

About The Author

Niciun comentariu on "Săptămâna 34 de sarcină"

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *