Săptămâna 33 de sarcină

0

Dezvoltarea bebelușului în săptămâna a 33-a de sarcină
În săptămâna a treizeci și treia de sarcină fătul poate atinge greutatea de  2300 gr și  lungimea  de 46 cm. Dacă s-ar naște acum, bebelușul ar avea șanse foarte mari de supraviețuire, însă ar trebui să stea la incubator, deoarece plămânii nu sunt dezvoltați suficient. Fătul seamănă acum cu un nou născut, însă mai are nevoie să mai crească. Stratul de grosime subcutanat continuă să se depună. Oasele se întăresc. Fătul își închide și deschide ochii și poate face o distincție între întuneric și lumină. Și celelalte simțuri sunt foarte dezvoltate acum, pregătind bebelușul pentru viața extrauterină.
Prin ce schimbări trece corpul dumneavoastră în săptămâna a 33-a de sarcină.

În această perioadă ați luat destul de mult în greutate, dar o mare parte din kilograme se va pierde după naștere. Creșterea în greutate vă poate crea probleme atunci când mergeți, când dormiți sau când faceți diferite activități casnice. Urinările frecvente din timpul nopții vă pot deranja somnul. Puteți acuza crampe la nivelul picioarelor, al spatelui sau al abdomenului. De asemenea picioarele și fața vi se pot umfla, din cauza retenției de apă. Puteți simți o amorțeală la nivelul mâinilor, de aceea trebuie schimbată foarte des poziția. Pe măsură ce pielea se întinde, puteți să aveți mâncărimi. Este posibil ca în această perioadă să simțiți că v-ați săturat de inconvenientele sarcinii și să nu mai aveți răbdare să nașteți. De asemenea dacă ați rămas mai demult acasă, este posibil să vă simțiți singură, inutilă și neglijată de partener. De aceea este bine să vă găsiți preocupări care să vă facă plăcere, să socializați cu prietenele și familia, să nu vă închideți în casă.

Ce trebuie să faceți în săptămâna a 33-a de sarcină

Alimentația dumneavoastră trebuie să conțină calciu și fier, iar mesele să fie mici, dese și diversificate. Evitați mâncărurile grase, prăjelile, cofeina, alcoolul, carbohidrații, dulciurile. Probabil sunteți foarte nerăbdătoare să fiți mamă, iar gândul acesta vă emoționează. Acum vă interesați mai mult ca niciodată de naștere, de alăptare, de obiectele necesare după nașterea copilului. Puteți să vă căutați deja un medic pediatru la care să înscrieți nou-născutul. Vă faceți și un buget necesar nașterii și primelor săptămâni din viața micuțului.

Este momentul potrivit să discutați cu medicul dumneavoastră despre tipurile de naștere și să aflați ce vă recomandă acesta. Puteți discuta și cu alte mămici despre experiențele lor în materie de naștere. Creșterea în greutate și faptul că vă simțiți greoaie și lipsită de energie vă poate cauza iritabilitate și schimbări bruște de dispoziție. De asemenea vă puteți simți neînțeleasă, iar faptul că sunteți nevoită să renunțați la multe dintre activitățile dumneavoastră vă poate frustra. Cu o bună comunicare și cu multă înțelegere din partea partenerului și a celor dragi puteți depăși aceste stări negative și să vă recăpătați calmul și zâmbetul de pe buze. Nu uitați că bebelușul dumneavoastră are nevoie de o mamă puternică și optimistă.

În această săptămână puteți începe să spălați hainele bebelușului, fie că sunt noi sau primite. Apoi le puteți călca pentru a fi cât mai igienizate. Aceste activități vă aduc mai aproape de bebelușul dumneavoastră și vă pot crea plăcere.
Notă: Fiecare sarcină are particularitățile sale, de aceea informațiile oferite sunt orientative. Pentru mai multe detalii consultați medicul specialist.

 

Total 0 Votes
0

Tell us how can we improve this post?

+ = Verify Human or Spambot ?

About The Author

Niciun comentariu on "Săptămâna 33 de sarcină"

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *