Săptămâna 32 de sarcină

0

Dezvoltarea bebelușului în săptămâna 32 de sarcină

În a treizeci și doua săptămâna de sarcină, fătul cântărește 1,6 kg și are o lungime de aproximativ 40 cm. Fătul arată aproape ca la naștere, dar este nevoie să mai crească. El poate distinge acum între întuneric și lumină și aude foarte bine sunetele înconjurătoare. Spațiul său din uter se micșorează, de aceea îi puteți simți foarte bine mișcările și loviturile. În cele mai multe cazuri, fătul s-a întors, fiind în poziția cu capul în jos, pregătindu-se pentru naștere. Creierul micuțului își continuă dezvoltarea.

Prin ce schimbări trece corpul dumneavoastră în săptămâna a 32-a de sarcină

Deoarece fătul crește în dimensiuni și în greutate, el exercită o presiune pe organele interne, fapt care duce la o respirație mai dificilă și la nevoia de a urina mai des. Este posibil să nu puteți dormi foarte bine. De asemenea schimbarea poziției de somn se poate dovedi dificilă. Puteți observa o aplatizare sau chiar o bombare a buricului. Articulațiile pelviene se destind, pregătind organismul pentru naștere, ceea ce vă poate provoca disconfort. Constipația, sângerările gingivale, vergeturile, indigestiile, umflarea picioarelor sunt alte neplăceri pe care le puteți avea în această săptămână. Puteți simțiți și o stare de epuizare, lipsă de energie, dar puteți să vă confruntați și cu schimbări bruște ale dispoziției. Este normal să fiți stresată, neliniștită în această perioadă în legătură cu nașterea și sănătatea bebelușului sau să vă întrebați ce fel de mamă veți fi.

Ce trebuie să faceți în săptămâna a 32-a de sarcină

Din această săptămână puteți cere medicului de familie concediul prenatal. Dacă totuși alegeți să mergeți la muncă, încercați să nu vă suprasolicitați sau să vă stresați. În ultimele luni de sarcină aveți nevoie de cât mai multă odihnă, așa că încercați să vă relaxați de foarte multe ori în timpul zilei. Faceți pauze dese și stați cu picioarele ridicate pe perne. Continuați exercițiile Kegel pentru perineu, care se vor dovedi deosebit de importante, în special pentru pierderile de urină. Dacă nu ați început încă cursurile prenatale, faceți-o pentru a avea timp să le finalizați până la naștere.

Repetați-vă analizele de sânge și de urină recomandate de medic. Feriți-vă de infecții, păstrând o igienă desăvârșită. Cumpărați-vă lucrurile esențiale pentru bebeluș, necesare pentru primele două săptămâni. Restul le puteți achiziționa după ce acesta se va naște. Dacă nu ați pregătit încă bagajul pentru maternitate, este momentul să o faceți. Documentați-vă despre travaliu și naștere pentru a nu fi luată pe nepregătite atunci când va sosi momentul.

Beți cât mai multă apă și păstrați un regim alimentar sănătos pentru a asigura micuțului dumneavoastră necesarul nutritiv. Nu mâncați mult la o sigură masă, optați pentru mese mici și dese.

Păstrați-vă o atitudine pozitivă și nu vă lăsați cuprinsă de anxietate și stări de pesimism pentru a nu face rău bebelușului. Pregătiți-vă mental atât dumneavoastră, cât și partenerul pentru momentul nașterii și ceea ce va urma după.
Notă: Fiecare sarcină are particularitățile sale, de aceea informațiile oferite sunt orientative. Pentru mai multe detalii consultați medicul specialist.

 

Total 0 Votes
0

Tell us how can we improve this post?

+ = Verify Human or Spambot ?

About The Author

Niciun comentariu on "Săptămâna 32 de sarcină"

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *