Săptămâna 31 de sarcină

0

Dezvoltarea bebelușului în săptămâna 31 de sarcină

În săptămâna aceasta, fătul are o greutate de aproximativ 1500 gr și o  lungime cam de 39 cm. În această perioadă el crește  în greutate, iar stratul de grăsime se depune constant. Fătul consumă foarte mult calciu din organismul mamei pentru întărirea sistemului osos. Pielea sa începe să capete o culoare rozalie. În cazul în care fătul este de sex masculin, testicolele sale au coborât deja în scrot. Dacă fătul este de sex feminin, clitorisul este destul de proeminent, având în vedere că labiile nu sunt destul de mari pentru a-l acoperi. Fătul exersează respirația, deși plămânii săi nu au atins încă punctul maxim al maturizării. Dacă s-ar naște în această săptămână, bebelușul dumneavostră ar avea nevoie de monitorizare specializată pentru a putea respira. Mișcările fătului sunt din ce în ce mai energice, uneori loviturile sale puternice putând fi simțite foarte intens.

Prin ce schimbări trece corpul dumneavoastră în săptămâna 31 de sarcină

Sunteți din ce în ce mai aproape de momentul nașterii. De aceea organismul dumneavoastră se pregătește pentru acest eveniment. Astfel puteți simți în această săptămână contracțiile uterului Braxton Hicks. Acestea sunt false contracții, sunt neregulate și nedureroase. Sânii încep să secrete un lichid gălbui și cremos, numit colostru, pregătindu-se în acest fel pentru alăptare. Abdomenul se mărește, ceea ce vă provoacă dureri abdominale și de spate. Linia neagră de pe abdomen este evidentă acum. Puteți remarca și diferite pete pe piele. Din cauza creșterii în greutate, vă simțiți din ce în ce mai inconfortabil. Hemoroizii pot apărea în timpul sarcinii din cauza problemelor cu constipația. Somnul va fi întrerupt de urinările frecvente, dar și de pozițiile incomode de dormit. Aceste situații pot provoca insomnii.

Ce trebuie să faceți în săptămâna 31 de sarcină

De acum este indicat să mergeți mai des la medic pentru a vă măsura cantitatea de lichid amniotic. O ecografie vă poate da detalii despre greutatea și lungimea fătului, dar și despre bătăile inimii acestuia.

În această perioadă trebuie să mergeți de urgență la medic în cazul în care observați o creștere a tensiunii, o creștere sau o modificare a secreției vaginale, dacă vă confruntați cu dureri abdominale repetate sau dacă aveți contracții frecvente.

Continuați să aveți o dietă sănătoasă pentru a evita problema constipației, a indigestiei, dar și pentru a vă ține greutatea sub control. Plimbați-vă zilnic cel puțin o jumătate de oră.

Pregătiți-vă bagajul pentru maternitate și începeți să aranjați camera și să ordonați lucrurile micuțului.

Notă: Fiecare sarcină are particularitățile sale, de aceea informațiile oferite sunt orientative. Pentru mai multe detalii consultați medicul specialist.

 

About The Author

Niciun comentariu on "Săptămâna 31 de sarcină"

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *