Sănătatea vine la pachet- invitație la dezbaterea publică pe tema educației

0

Deprinderile sănătoase se formează încă din copilărie. Copiii învață de la părinți care sunt alimentele sănătoase, care sunt principiile unui stil de viață sănătos. Problema apare atunci când părinții nu mai au controlul alimentelor consumate de copii, deoarece merg la grădiniță sau la școală, unde alte persoane se ocupă cu alegerea meniului celor mici.

Din păcate, la noi în țară lipsește încă o voce unitară în ceea ce privește educația pentru sănătate. De aceea, ne confruntăm în rândul copiilor cu obezitate și alte probleme cauzate de consumul unor alimente nesănătoase.

Plecând de la nemulțimirile pe care le-am avut eu însămi, în legătură cu meniurile din creșa și grădinița fiului meu, am adunat într-un articol mai multe materiale pe această temă în încercarea de a-i conștientiza și pe alți părinți de pericolele alimentației nesănătoase. Dar părinții au nevoie de mai mult de atât.

Pentru acest fapt, salut inițiativa Asociației Happy Moms, care în urma cercetărilor și consultărilor cu părinții din orașele în care funcționează – Brașov, Cluj, Sibiu, Făgăraș – a demarat o campanie de informare și educare adresată în egală măsură părinților și copiilor, denumită Sănătatea vine la pachet. Campania are ca scop legiferarea ca disciplinaă obligatorie a educatției pentru sănătate. Și urmează un pas important, acela al formulării propunerii legislative.

„Avem șansa de a decide împreună, respectând totodată rigorile procesului consultării publice, ce, cât și cu cine vor deprinde copiii noștri noțiuni și deprinderi sănătoase legate de sănătate. Avem șansa formulării unor amendamente care pot fi luate în calcul de cei responsabili cu adoptarea legilor – rolul suprem al unei dezbateri publice. Avem șansa unei comunicări bidirecționale cu reprezentanții tuturor forțelor interesate de educația copiilor noștri. ” (Dana Lupșa- Lect.univ.dr, specialist PR, președinte Happy Moms)

Dana Lupșa lansează o invitație deschisă tuturor celor preocupați de educația pentru sănătate de a participa la dezbaterea publică pe tema educației pentru sănătate ca disciplină obligatorie în școli, care va fi organizată pe data de 26 mai, sala Europa a Hotelului Aro Palace, incepand cu ora 17.00.

Prezența trebuie confirmată pe e-mail tanarud@yahoo.com sau prin mesaj privat pe Facebook.

 

Total 0 Votes
0

Tell us how can we improve this post?

+ = Verify Human or Spambot ?

About The Author

Sunt Eliza Biro, Instructor de Aware Parenting, profesor, mămica a doi pitici năzdrăvani care mă inspiră și mă provoacă să evoluez zi de zi.