Ora de Informatică! Despre tehnologie în viaţa copiilor- seminar gratuit pentru părinți

0

În weekend, la masa de lângă noi, o mamă mânca cu cei doi copii ai săi. În timp ce se ocupa de băiatul cel mare, fetița de aproximativ doi ani nu își ridica ochii din ecranul telefonului. Anul trecut, în concediu, am întâlnit foarte multe familii, ai căror copii de vârste foarte mici stăteau liniștiți cu tableta în față, în timp ce părinții lor mâncau în tihnă cu prietenii. Fetele unei prietene nu mănâncă micul dejun decât în fața televizorului, iar băiatul unui coleg nu se dezlipește de ecranul tabletei sau al telefonului pe parcursul călătoriilor cu mașina.

E adevărat că este mai ușor să îi hrănim, îmbrăcăm, trasportăm pe cei mici sau să mâncăm în liniște, să purtăm conversații cu alți adulți în timp ce „cea mai bună bonă”- tehnologia-  își face treaba și îi ține ocupați pe copii Nu trebuie să ne chinuim să inventăm jocuri noi, să alergăm, să ne enervăm, totul devine mai ușor. Dar cu ce preț? Odată dependența instaurată, limitele sunt din ce în ce mai greu de trasat, iar copilul va refuza să facă ceva în absența tehnologiei.

Cum putem să le impunem copiilor niște reguli de utilizare a ecranelor, cum putem obține un echilibru în acest domeni, aflăm de la specialiști în cadrul unui seminar gratuit pentru părinți.

Seminar gratuit pentru părinţi: înscrie-te la Ora de Informatică! Despre tehnologie în viaţa copiilor

Pe 26 mai, începând cu ora 17.00, la Crown Cişmigiu, va avea loc a cel de-al patrulea seminar gratuit din cadrul Şcolii Părinţilor Responsabili. Ora de informatică va aborda unul dintre cele mai sensibile subiecte ale psihologiei educative a copilului: Tehnologia şi reguli de utilizare în viaţa copilului.

Copiii nu sunt adulţi în miniatură. Un copil are nevoi diferite, organismul lui este în creştere, iar creierul de asemenea. Creierul unui copil are mai multe conexiuni neuronale decât cel al adulţilor. În acelaşi timp, acesta are şi mai puţini neurotransmiţători de inhibare. Aşadar, copiii percep realitatea mai difuz, mai puţin concentrat. Ei încă nu ştiu ce este important şi ce nu, de aceea acordă atenţie tuturor lucrurilor care-i înconjoară. Tehnologia este un conglomerat uriaş de stimuli, iar noi, ca părinţi responsabili, trebuie să ştim cum şi când să punem limite copilului, când şi cum să îl ajutăm să folosească tehnologia numai în folosul lui, pentru o dezvoltare armonioasă şi corectă.

Astfel, Vineri, pe 26 mai, de la ora 17.00, la Crown Cişmigiu, la Ora de Informatică, la seminarul moderat de Tily Niculae, una dintre cele mai dedicate mămici din zona de parenting, vor urca la catedră patru specialişti pregătiţi să vă ofere cele mai utile şi interesante sfaturi educative privind Tehnologia şi regulile de utilizare în viaţa copilului.

Lecția 1: Televizorul, dușman sau prieten? va fi predată de Simona Cernea, Psiholog Clinician si Psihoterapeut în Terapii Cognitiv Comportamentale şi Hipnoterapie, atestat de Colegiul Psihologilor din România

Lecția 2: Între smartphone și tabletă, de ce, când și cum punem limite va fi oferită de către Daniela Nicoleta Dumitrescu, Psiholog clinician, psihoterapeut CBT, practician Metoda ESPERE, blogger „Fericiţi cei ce comunică”

Lecția 3: Creierul copilului și tehnologia va prezenta sfaturi importante de la Dr. Raluca Maria Vlad, Medic specialist pediatrie, asistent universitar UMF Carol Davila

Lecția 4: Psihologia copilului născut în era tehnologiei va fi abordată de Carmen Simona Sbarna, Psihoterapeut, coach & trainer

Creierul copilului este o maşinărie uimitoare care funcţionează diferit de cea a adultului. Maniera în care va creşte, omul care va deveni, caracterul care se va forma, toate depind de acţiunile noastre, ale părinţilor. Suprastimularea la care este el supus în aceste vremuri moderne, când tehnologia este cel mai la îndemână babysitter, trebuie gestionată cu grijă.

Înscrierile la Ora de informatică se fac aici: http://www.qbebe.ro/scoalaparintilorresponsabili/oradeinformatica.php

Grăbeşte-te! Locurile sunt limitate!

Detalii despre toate seminariile Şcolii Părinţilor Responsabili puteţi afla aici: http://www.qbebe.ro/familia/scoala_parintilor_responsabili

 

Total 1 Votes
0

Tell us how can we improve this post?

+ = Verify Human or Spambot ?

About The Author

Sunt Eliza Biro, Instructor de Aware Parenting, profesor, mămica a doi pitici năzdrăvani care mă inspiră și mă provoacă să evoluez zi de zi.

Niciun comentariu on "Ora de Informatică! Despre tehnologie în viaţa copiilor- seminar gratuit pentru părinți"

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *