Hypnobirthing – nașterea fară frică și durere

0

HypnoBirthing  sau  nașterea cu blândețe este un concept nou, care definește o naștere naturală liniștită și fără dureri. Această filozofie își găsește originea în cercetările medicului obstretician englez Grantly Dick-Read, concretizate în cartea Childbirth without Fear  (Nașterea fără frică ), publicată în 1942 alături de medicul obstretician francez Michel Odent. Marie F. Mongan preia ideea nașterii cu ajutorul hipnoterapiei pe care o dezvoltă ulterior în lucrările sale: HypnoBirthing – A Celebration of Life (Nașterea prin hipnoză, o celebrare a vieții) – 1989 și HypnoBirthing (Nașterea prin hipnoză) – 1992.

Într-o lume puternic tehnologizată și de multe ori artificială se observă din ce în ce mai des tendința revenirii la origini și a unui mod de viață cât mai natural. Una dintre primele neliniști ale oricărei viitoare mame, induse cultural, vizează nașterea văzută ca experiență traumatizantă, în care frica paralizează toate simțurile. De aceea unele mame recurg la nașterea prin cezariană sau la cea naturală cu ajutorul medicamentației. În acest context, conceptul de HypnoBirthing câștigă din ce în ce mai mult teren în rândul adeptelor nașterii naturale.

Această metodă presupune ca mama să lase organismul să urmeze cursul firesc și să relaxeze prin tehnici de respirație, fără apelul la medicamente. Emoțiile puternice și teama afectează în mod negativ procesul nașterii. În absența fricii și a tensiunii, durerea puternică nu este un aspect inerent al nașterii.

Metoda HypnoBirthing le ajută pe femei să aibă încredere în ritmul natural al corpului lor pentru a avea o naștere blândă, confortabilă și încărcată de emoții pozitive. Fiecare femeie are în mod natural instinctul de a naște, iar această metodă le valorifică această capacitate înnăscută. Nașterea este un proces natural ca și dezvoltarea fătului în uterul mamei sale sau ca alăptarea bebelușului la sân.

Avantajele metodei HypnoBirthing sunt: eliminarea sindromului Frică- Tensiune- Durere dinainte, din timpul și după momentul nașterii, eliminarea în totalitate sau parțială a calmantelor, scurtarea primului stadiu al travaliului, eliminarea oboselii din timpul travaliului, crearea unei legături speciale între mamă, tată și copil, recuperare rapidă după naștere

Astfel nașterea poate deveni o experiență memorabilă, un moment unic de încântare pentru ambii parteneriși un start în viață netraumatizant pentru puiul de om.

 

Total 0 Votes
0

Tell us how can we improve this post?

+ = Verify Human or Spambot ?

About The Author

Niciun comentariu on "Hypnobirthing – nașterea fară frică și durere"

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *