Cum putem diminua arsurile la stomac din timpul sarcinii?

0

Perioada de sarcină vine la pachet cu multă bucurie, speranță și exuberanță, dar și cu multe neplăceri. Printre inconvenientele cauzate de sarcină se numeră și refluxul gastroesofagian (arsurile la stomac), care pot da adevărate bătăi de cap, mai ales în ultimul trimestru de sarcină.

Cum apar arsurile la stomac?

Explicația populară ar fi aceea că în acele momente bebelușului îi crește părul, dar ca orice superstiție, nu are nicio legătură cu teoria medicală.

Refluxul gastroefagian se manifestă ca o arsură intensă pe esofag. De obicei, când mâncăm, alimentele au un singur drum, ele ajungând în stomac. Există însă și situații izolate, când alimentele și acidul parcurg drumul invers, ajungând înapoi în gât și astfel iau naștere arsurile la stomac, atât de supărătoare. Aceste arsuri apar mai ales în sarcină, deoarece secreția de progesteron. care relaxează mușchii și pregătesc corpul pentru naștere, slăbește rezistența sfincterului de la intrarea în stomac, permițând astfel acidului să parcurgă drumul în sensul opus.

Cum se diminua arsurile la stomac din timpul sarcinii

Arsurile la stomac pot fi foarte enervante pentru femeile însărcinate, mai ales noaptea când dau insomnii. De aceea, pentru atenuarea lor este indicat să se respecte câteva reguli simple, care pot fi de folos.

  • Nu consumați alimente condimentate, grase, ciocolată, băuturi carbogazoase care conțin cofeină, alcool sau țigări.
  • Nu consumați porții mari la o masă, mâncați mai puțin, dar mai des.
  • Dormiți cu capul ridicat pe o pernă.
  • Țineți greutatea sub control.

Pe unele femei le ajută să consume lapte cald, biscuiți sau covrigei. Ideal este să urmăriți ce alimente vă fac bine și ce alimente vă dăunează pentru a le elimina din dietă.

Partea bună este că arsurile din timpul sarcinii vor trece oricum, iar în momentul în care mama își ține bebelușul în brațe, toate aceste neplăceri vor deveni amintire.

 

 

Total 0 Votes
0

Tell us how can we improve this post?

+ = Verify Human or Spambot ?

About The Author

Niciun comentariu on "Cum putem diminua arsurile la stomac din timpul sarcinii?"

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *