Cum ne inspiră maternitatea ?

2

V-ați întrebat desigur ce mecanisme interioare se pun în mișcare după nașterea copilului și tânăra mamă se metamorfozează într-o zână cu puteri înzecite? Venirea pe lume a unui copil echivalează cu o schimbare ireversibilă a femeii care i-a dat viață.

Pentru proaspăta mamă, este o miraculoasă călătorie interioară până în străfundurile ființei, din care aceasta iese cu o nouă înfățișare. Copilul are darul să scoată la suprafață instincte adormite, abilități neștiute, resurse nebănuite.

Femeile devin mai răbdătoare, mai calme, mai blânde. Mama devine mai stăpână pe ea, mai asertivă, mai puternică. Este mai prevăzătoare și binele copilului primează. Devine ca o leoaică gata să sară la gâtul oricui ar reprezenta un posibil pericol pentru puiul său.

Copilul o învață pe mamă cum să iubească necondiționat. Prin el, mama se vindecă de rănile trecutului, pentru a se bucura de prezent. Ea învață despre sănătatea emoțională și despre modul de a comunica și interacționa în mod pozitiv cu ceilalți, învață să fie mai empatică.

Își redescoperă o altfel de feminitate, care o prinde mai bine și îi dă o strălucire aparte. Se reinventează și caută să-și pună în practică pasiunile, să facă ce îi place și ce-o împlinește. Devine mai stăpână pe ea, se valorizează în alt fel, își cunoaște prioritățile. Multe mame își dau seama că actualul job nu le mai aduce satisfacții și caută să-și urmeze pasiunile. Își reevaluează posibilitățile și caută în general o modalitate de lucru flexibilă care să le aducă cât mai mult timp liber, pe care să-l dedice copiilor. Formula ideală pentru care caută soluții este de a găsi ceva care să le împlinească profesional și financiar și de a fi cât mai aproape de copil. Astfel se explică faptul că mamele sunt mult mai motivate să-și schimbe traseul profesional, să aibă curajul să pună capăt unui drum și să înceapă un altul.

Prețuind în alt mod timpul, face schimbări în stilul de viață, în alegerile sale, este mai atentă în a selecta oamenii, optând pentru cei care corespund valorilor sale. Apreciază altfel fiecare clipă liberă și încearcă să se organizeze cât mai bine pentru a nu risipi niciun moment.

Viața capătă mai multă consistență, totul are un sens, mama dorește să fie mai bună, să evolueze. Femeia crește împreună cu copilul său, își reconfigurează noul drum în viață, inspirată de cele mai multe ori ce cel căruia i-a dat viață.

Pe voi v-a schimbat copilul? În ce fel vă inspiră?

 

Bottom of Form

 

Total 2 Votes
0

Tell us how can we improve this post?

+ = Verify Human or Spambot ?

About The Author

2 comentarii on "Cum ne inspiră maternitatea ?"

  1. Pingback: Exista viață după copii - SuntPitic - Blog de Parenting

  2. Pingback: Cum ne descoperim pasiunile - SuntPitic - Blog de Parenting

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *