Cum îți dai seama că ești însărcinată?

0

Semnele sarcinii sunt dificil de sesizat la început. Totuși, unele femei manifestă un instinct aparte care le anunță că au rămas însărcinate, făcându-le să se simtă diferit. Iată care sunt primele semne că ești însărcinată :

  1. Absența menstruației (amenoree) poate fi un semnal de sarcină, în cazul în care aveți un ciclu menstrual regulat. Lipsa menstruației nu indică însă o certitudine, deoarece pot exista și alte cauze ale întârzierii, cum ar fi stresul, oboseala, anumite boli. Există situații, în care poți să fii însărcinată și să ai o mică sângerare în perioada aproximativă în care ai fi avut în mod normal menstruație.
  2. Mărirea și întărirea sânilor sunt frecvent întâlnite în perioada sarcinii. Sfârcurile devin mai proeminente, ca și venele de la suprafața sânilor.
  3. Senzația de somnolență, de oboseală accentuată pe parcursul întregii zile
  4. Lipsa energiei, stări de amețeală – te poți simți epuizată fără niciun motiv, neputând duce nimic la bun sfârșit.
  5. Gust metalic în gură
  6. Sensibilitate la anumite mirosuri- simțul olfactiv se dezvoltă și poți simți mirosuri pe care ceilalți nu le simt ; în această perioadă anumite parfumuri pe care le iubeai, acum îți pot provoca repulsie.
  7. Stare de greață și chiar vărsături- în primele trei luni, în special dimineața te poți confrunta cu aceste stări, dar există situații când ți se poate face rău în orice moment al zilei.
  8. Anumite alimente s-ar putea să-ți repugne, în timp ce altele ar putea începe să-ți placă. De obicei, în această perioadă poți simți repulsie față de cafea și țigări.
  9. Scimbarea stării emoționale aparent fără vreun motiv real- din cauza modificărilor hormonale devii mai sensibilă și mai ușor impresonabilă.
  10. Nevoia urinării frecvente

Atunci când îți dorești prea mult sarcina, există pericolul de a-ți inocula unele dintre aceste semne, de a te autosugestiona și de a-ți crea impresia unei sarcini închipuite, de aceea trebuie păstrat un echilibru între dorință și realitate.

 

Total 0 Votes
0

Tell us how can we improve this post?

+ = Verify Human or Spambot ?

About The Author

Niciun comentariu on "Cum îți dai seama că ești însărcinată?"

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *