Comunitatea maternității Eva Brașov- ajutor, susținere și sursă de informație pentru părinți

0

Pe Mihaela Pintea am cunoscut-o întâmpător. Așa cum intră în viața noastră toate persoanele importante. Mi s-a părut fascinant cu ce se ocupa. Era primul trainer DBL, adică primul specialist în limbajul bebelușilor. Am regretat că nu o cunoscusem cu câteva luni înainte, atunci când fiul meu era nou-născut și plângea încontinuu. Iar noi eram epuizați și frustrați că nu ne înțelegem copilul. Am realizat un interviu cu ea, apoi am mers la o prezentare DBL, pentru că îmi doream să o cunosc personal. Mi-am dat seama că avem multe în comun: pasiunea pentru educație și pentru copii, valori comune și, mai ales, dorința de a ajuta părinții și de a schimba mentalități.

Când am aflat despre noul său proiect, m-am bucurat nespus. Mihaela Pintea coordonează un proiect, prin care dorește să consolideze comunitatea maternității Eva. Îmi pare bine că tot mai mulți părinți vor avea acces la informație de calitate și vor deveni părinți conștienți pentru copiii lor.

Iată care este povestea „orășelului copiilor” născuți în maternitatea Eva:

„Și pentru ca povestea noastră să nu se oprească aici, am îndrăznit să explorăm și mai mult universul acesta intim și nelimitat al mamei și al copilului, al părinților și al copiilor. Am adunat în casa noastră oameni, care la rândul lor inovează continuu experiența de părinte, rolul acesta fascinant și plin de responsabilitate de mamă și tată.

De aceea ne facem o misiune din a descoperi continuu care sunt nevoile dvs., ale bebelușilor dvs, din a vă oferi momente de acomodare la fiecare pas, fiecare etapă din viață alături de copii, astfel încât nimic să nu vă ia prin surprindere și să fiți mereu pregătiți și conectați unii cu ceilalți.

Și așa, plecând de la a naște cu blândețe, beneficiind de atenția și îngrijirea pe care fiecare mămică ar merita să o aibă, iată că s-a întâmplat, natural să ajungem la momentul creșterii noastre alături de dvs., și la a pune bazele unei comunități a Clinicii Eva din Brașov.” (Mihaela Pintea, coordonator proiect, primul trainer acreditat DBL)

Ce înseamnă comunitatea Clinicii Eva?

Comunitatea Clinicii Eva este un loc, în care mamele vor fi însoțite în călătoria lor de la primele semne că vor deveni mame până când bebelușul ajunge să împlinească un an. Aici mamele vor primi primele informații despre cum înmugurește puișorul în burtica mamei sale, cum urmează a se naște, cum  să îl îngrijească mai bine, ce e corect și ce nu pe drumul celor mai importante luni și perioade în dezvoltarea sa alături de părinți informați corect, conectați cu blândețe la copilașii lor.

„De aceea vom deschide porțile comunității noastre pentru voi părinți și copii, vom aduce un program holistic de antrenare a abilităților de părinte, vă provocăm la o experiența inedită cum doar la noi veți putea întâlni.” (Mihaela Pintea, coordonator proiect, primul trainer acreditat DBL)

În comunitatea Clinicii Eva veți primi răspunsuri despre  dezvoltarea puiului de om, despre alăptare, despre plâns, despre îngrijirea bebelușului, despre atașament și importanța lui, despre perioadele senzoriale și importanța lor în dezvoltarea copilului, despre depresie și care sunt remediile acesteia, despre pregătirea copilul pentru vizita la medic sau în alte locuri ce pot însemna experiențe traumatizante pentru el, etc…

Toate acestea și multe alte subiecte extrem de interesante, vor fi dezbătute în cadrul întâlnirilor cu specialiști și oameni cu experiență, strânși în comunitatea Eva.

Tantrum-Lacrimi-Plans, conectare? – tema primei întâlniri cu părinții comunității Eva

Pentru că și eu am născut al doilea copil la Clinica Eva, mă simt ca parte a acestei comunități. Acesta este un motiv în plus să dau curs invitației Mihaelei de a susține primul seminar din seria întâlnirilor cu părinții.

Așadar, pe 5 octombrie, vă aștept să discutăm despre plâns și crize de furie în stradaStr. Oasului, Nr.16. Evenimentul este gratuit. Mai multe detalii, găsiți aici.

Următoarele teme din cadrul întâlnirilor comunității Eva

Efectele ecranelor asupra dezvoltarii normale a copiilor (Speaker Dan Florea – Scoala familiei)

Importanta jocului si timpul de calitate/special petrecut cu copiii – psiholog Dr. Iuliana Laura Ferariu, psiholog, psihoterapeut, psihopedagog

Atelier de nutriție cu Andra Popp alias Mary Popping Juice Delivery.

Parteneri ai comunității sunt: Dacia Plant, Frizeria Prichindel, Suntpitic.ro.

 

Total 3 Votes
0

Tell us how can we improve this post?

+ = Verify Human or Spambot ?

About The Author

Sunt Eliza Biro, Instructor de Aware Parenting, profesor, mămica a doi pitici năzdrăvani care mă inspiră și mă provoacă să evoluez zi de zi.