Colecția „Români celebri”, editura Gama

0

Editura Gama reușește să ne surprindă mereu pozitiv în privința materialelor educative. Printre noutățile apărute la editura Gama se numără și colecția „Români celebri”, dedicată școlarilor cu vârste cuprinse între 7-12 ani. Colecția conține două pachete: Pachetul Cultură cuprinde 5 volume despre viața personalităților importante ale culturii române (George Enescu, Nicolae Grigorescu, Constantin Brâncuși, Ion Creangă și Mihai Eminescu) și Pachetul Istorie care include 5 volume despre viața marilor conducători din istoria României (Carol I al României, Mircea cel Bătrân, Ștefan cel Mare, Mihai Viteazul și Alexandru Ioan Cuza)

Pachetele sunt elegant prezentate, volumele sunt numerotate și foarte bine realizate, cu ilustrații sugestive.

Sunt povestite pe înțelesul copiilor, scopul lor fiind acela de a-i atrage spre cunoaștere.

Mie îmi plac foarte mult aceste cărți, mi se pare o colecție inedită și binevenită în peisajul nostru livresc. Deși copiii mei nu sunt încă la vârsta la care ar înțelege aceste cărți, sunt convinsă că îi vor captiva și le vor stârni curiozitatea și dorința de a afla mai mult despre aceste personalități. Până atunci, cu siguranță, că îi vor fascina pe ceilalți „copii” ai mei, de la școală, care se vor bucura să îi cunoască și altfel pe cei pe care îi studiază în niște manuale sterile. Sunt încântată când descopăr materiale interesante, cu ajutorul cărora pot face orele mai interesante și îi pot stârni pe copii în discuții despre ceea ce au citit.

Poveștile despre viața personalităților culturale îi vor apropia de operele acestora și îi vor ajuta pe copii să pătrundă mai ușor în tainele diferitelor arte. Poveștile îi vor emoționa, copiii vor avea ocazia să cunoască și Omul, nu doar Artistul și vor afla că pe lângă talent este nevoie și de multă muncă și perseverență pentru a-ți urma visul. Pentru mine a fost fascinant să citesc despre George Enescu, despre educația lui aleasă, despre povestea sa tulburătoare de iubire cu Maria Rosetti-Tescanu.

2016-05-17 10.47.102016-05-17 10.47.312016-05-17 10.47.45

Pachetul Istorie îi aduce pe copii mai aproape de trecutul nostru, de rădăcini. Într-o lume cu atâtea informații, istoria tinde să cadă în desuetudine, de aceea printre atâtea domenii vaste pe care le prezentăm copiilor, este bine să se regăsească și povestea fascinantă a trecutului. Cred că aceste cărți sunt utile și pentru adulți pentru a-și împrospăta noțiuni de cultură generală.

2016-05-17 10.49.122016-05-17 10.49.372016-05-17 10.49.49

Pe lângă lectura acestor cărți, eu recomand și vizionarea filmelor noastre istorice, pentru a vedea interpretările monumentale ale actorilor români, dar și lectura unor alte opera literare inspirate de figura acestor bravi conducători români.

Dintre cele cinci volume, preferatul meu este cel destinat lui Alexandru Ioan Cuza, pentru rolul imens al acestuia în modernizarea țării noastre.

Pentru o mai bună înțelegere a acestor personalități culturale și istorice, lectura lor ar trebui dublată de excursii culturale, vizite la casele lor memorialistice, la muzee, pentru că cea mai bună cale spre cunoaștere este explorarea directă. Aceste volume pot fi studiate atât la școală, cât și acasă, reprezentând un instrument minunat pentru a pune bazele culturii generale a micuților noștri exploratori.

 

Total 2 Votes
0

Tell us how can we improve this post?

+ = Verify Human or Spambot ?

About The Author

Niciun comentariu on "Colecția „Români celebri”, editura Gama"

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *