Ce sunt testele de ovulație ?

0

Testul de ovulație este metoda cea mai simplă și eficace prin care o femeie poate afla când este perioada sa fertilă. Testul de ovulație poate reprezenta un real ajutor pentru femeile care doresc să rămână mai repede însărcinate, dovedindu-se deosebit de util în special celor care au un ciclu menstrual neregulat. Acuratețea rezultatului unui test de ovulație este de 99.9%.

Testul de ovulație detectează nivelul crescut al hormonului luteinizant (hormonul feminin LH) din urină, care anticipează perioada de fertilitate. Acest fapt este posibil, deoarece în apropierea ovulației hormonul LH este secretat din abundență, rupând foliculul în care se află ovulul și care, în acest fel ajunge în cavitatea peritoneală, iar apoi în trompele uterine. În cazul unui ciclu menstrual regulat, nivelul hormonului luteinizant crește aproximativ în cea de-a treisprezecea zi. Pentru un ciclu neregulat se recomandă să se aibă în vedere durata celui mai scurt ciclu avut. Testul de ovulație este indicat să fie aplicat cu două zile înainte de jumătatea acestuia și să se repete până în ziua corespunzătoare celui mai lung ciclu avut.

Testul de fertilitate funcționează similar testului de sarcină: într-un vas curat se colectează urina, se introduce testul, iar dupa 5-10 minute se citește rezultatul, conform instrucțiunilor de folosire ale acestuia. Două liniuțe roșii semnifică un test pozitiv, iar o singură liniuță – cea de control arată un rezultat negativ. Există și situații în care ovulația nu se mai produce, atunci când  femeia este deja însărcinată, ia anticoncepționale sau medicamente care conțin hormoni, cazuri în care testele de fertilitate devin inutile. De asemenea aceste teste nu pot fi refolosite.

Pe lângă acest tip de teste, femeile mai pot folosi și metode tradiționale, care nu au însă aceeași acuratețe. Este vorba despre metoda măsurării temperaturii bazale, metoda mucusului cervical sau cea a calendarului.

Total 0 Votes
0

Tell us how can we improve this post?

+ = Verify Human or Spambot ?

About The Author

Niciun comentariu on "Ce sunt testele de ovulație ?"

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *