Ce este o Școală Democratică?

0

Tot mai multe voci ale părinților își manifestă nemulțumirea față de sistemul de învățământ de stat, în care elevul își pierde motivația intrinsecă pentru învățare, este suprasolicitat de o programă prea încărcată, este etichetat, nu i se respectă particularitățile și ritmul de învățare etc.

Copiii au nevoie de libertate, de spontaneitate, de joc și creativitate. Ca un răspuns la nevoia firească a copilului de a învăța în mod natural, prin joc de a-i satisface curiozitatea a luat naștere educația democratică. Prima Școală Democratică a fost înființată în anul 1921 și funcționează cu succes și în prezent. Astfel de școli centrate pe elevi există peste tot în lume.

Principiile unei școli democratice sunt: absența obligativității participării la ore, înlăturarea criteriului de vârstă în ceea ce privește nivelul de învățare, respectarea ritmului, a particularităților și a interesului copiilor, supunerea la vot a regulilor și a limitărilor în mod democratic de către toți factorii implicați în procesul de învățământ.

Elevii optează pentru ce cursuri doresc să frecventeze în funcție de interesul personal. Există și posibilitatea pregătirii pentru examenele naționale, dacă copiii sunt interesați de acest aspect. Se încurajează exprimarea liberă, dobândirea de cunoștințe în mod firesc, prin joc.

Mai multe despre Școala Democratică puteți afla într-o conferință gratuită, care va fi susținută sâmbătă, 21 februarie, în Sala Auditorium a Mediatecii Norbert Detaeye a Universității Transilvania corp A, et. 2, Colina Universității în Brașov de către Andreia Piticas, membru în echipa didactică a Școlii democratice Kapriole (Germania). În cadrul acestei conferințe se aduc mai multe informatii despre scolile democratice si își vor găsi răspunsul mai multe întrebări legate de acest sistem de învățământ.

https://www.facebook.com/events/442148779274673/?ref=4

Total 1 Votes
0

Tell us how can we improve this post?

+ = Verify Human or Spambot ?

About The Author

Niciun comentariu on "Ce este o Școală Democratică?"

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *