Campania „Sănătatea vine la pachet” continuă cu workshop-uri pentru părinți

0

Mereu citesc pe grupurile de Facebook întrebări legate de problemele de sănătate ale copiilor. E adevărat că internetul ne oferă astăzi informație diversificată din orice domeniu, dar când este vorba de sănătate, cred că, în primul rând, trebuie să ne adresăm  medicilor specialiști. Și, pentru că este mai important să prevenim decât să tratăm, este bine să fim informați corespunzător. De aceea, atunci când am aflat despre canpania „Sănătatea vine la pachet” m-am bucurat foarte mult, deoarece noi, părinții, avem șansa de a primi informația corespunzătoare direct de la specialiști.

Începând cu data de 20 iulie 2017, ora 18.00, Asociația “Happy Moms” organizează pentru părinții din orașul Brașov workshop-uri de informare cu privire la teme de interes pentru sănătatea copiilor, susținute de medici brașoveni, specialiști în domeniile lor de activitate. Întâlnirile lunare dintre părinți și medici vor avea loc la Librăria Șt. O. Iosif, tema primei întrevederi fiind Pielea – scutul nostru. Cum o protejăm?

Seria de workshop-uri din Brașov a fost inspirată de rezultatele Orei de sănătate, inițiativă pe care Asociația Happy Moms o derulează în Sibiu, sub coordonarea doamnei Lidia Bădilă, PR Happy Moms Sibiu. În fiecare lună, sute de părinți din Sibiu participă la întâlniri cu medici, psihologi și specialiști din domenii conexe sănătății pentru a afla puncte de vedere profesionale și a primi răspunsuri la probleme concrete privind sănătate fizică sau emoțională cu care se confruntă în viața reală a copiilor.

Campania din care face parte această serie de workshop-uri se numește sugestiv Sănătatea vine la pachet! și este derulată în parteneriat cu Filiala Crucea Roșie Brașov. Campania a demarat în luna aprilie 2017 cu acțiuni de conștientizare și informare a copiilor și părinților din județul Brașov asupra necesității și oportunității educației în domeniul educației pentru sănătate.

Scopul acestei campanii este de a introduce în programa școlară, ca disciplină de studiu obligatorie, a educației pentru sănătate, pe fondul creșterii incidenței obezității în rândul copiil din România, dar și al voinței manifestate de părinții și elevii din comunitatea brașoveană.

Pe lângă seria de workshop-uri, campania cuprinde și distribuirea pro bono de materiale informative sub formă de broșuri, conținând informații despre o alimentație sănătoasă către 800 copii cu vârsta între 3 și 7 ani în paralel cu organizarea de ateliere cu aceeași temă, a nutriției echilibrate, în cadrul activităților desfășurate de grădinițele din județul Brașov. Materialele au fost elaborate de către medici nutriționiști-dieteticieni, cu rezultate notabile în domeniul de activitate, în rândul copiilor.

Campania a stârnit interesul factorilor de decizie, astfel încât, pe data de 28 mai 2017, reprezentanții conducerii Asociației Happy Moms și ai Filialei Crucea Roșie Brașov au fost invitați pentru a susține prelegeri privind necesitatea și oportunitatea acestui demers în cadrul unei dezbateri publice. În urma acestei inițiative, o delegație din Brașov, formată din reprezentanți ai celor două ONG-uri se va deplasa în viitorul apropiat în vederea unei întrevederi cu factorii de decizie ai Ministrului Educației în vederea susținerii demersului educațional.

Mai multe detalii pe www.happymoms.ro
Asociația Happy Moms are ca scop dezvoltarea personală și profesională a mamelor, copiilor și familiei ȋn general. Cel mai important proiect al asociației este Business Mom, aflat deja la a treia ediție, fiind un proiect care sprijină cu training, mentorat și promovare mamele singure sau care au renunțat la serviciu ȋn scopul de a deveni antreprenor. Proiectul a generat deja 10 afaceri ȋn crestere, ȋn interval de 2 ani.

Total 0 Votes
0

Tell us how can we improve this post?

+ = Verify Human or Spambot ?

About The Author

Sunt Eliza Biro, Instructor de Aware Parenting, profesor, mămica a doi pitici năzdrăvani care mă inspiră și mă provoacă să evoluez zi de zi.

Niciun comentariu on "Campania „Sănătatea vine la pachet” continuă cu workshop-uri pentru părinți"

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *