Acidul folic în sarcină

0

Ce este acidul folic?

Acidul folic, denumit și folat sau folacin, face parte din complexul vitaminelor B. Acidul folic poate preveni defecte ale tubului neural, de exemplu spina bifida (o închidere incompletă a măduvei spinării și a coloanei vertebrale) sau anencefalia (țesutul cerebral este proeminent spre exterior printr-o deschidere anormală a craniului).

Când trebuie administrat acidul folic ?

Având în vedere că tubul neural, responsabil cu formarea măduvei spinării fătului, se dezvoltă foarte repede după momentul concepției, trebuie luat din clipa când aflați că ați rămas însărcinată și până în săptămâna a 12-a de sarcină. Dacă sarcina este una planificată, este bine ca acidul folic să fie administrat din momentul în care ați luat hotărârea de a rămâne însărcinată.

Unde se poate găsi acidul folic ?

Acidul folic poate avea ca surse naturale legumele de culoare verde-închis (spanacul, ștevia, gulia și broccoli), anumite fructe (citrice), legumele (fasole boabe, năut), grâu încolțit, drojdie de bere, gălbenuș. Însă aceste surse sunt insuficiecte. Este recomandată administrarea unui supliment de acid folic cât mai repede când ați planificat o sarcină sau după ce ați aflat de sarcină.

Cât acid folic trebuie să iau?

Medicul este cel care prescrie cantitatea de a acid folic necesară fiecărei femei în parte. De obicei doza recomandată este de 4 miligrame de acid folic pe zi. Este bine să consumați și alimentele care conțin acid folic în componența lor.

Care este rolul acidului folic?

Acidul folic are un rol esențial în formarea ADN-ului, acționează ca un factor de creștere, previne anemia deoarece ajută la formarea globulelor roșii, previne apariția cancerului la colon protejează organismul de bolile cardiovasculare și de accidentele vasculare cerebrale, previne anumite malformații congenitale ce pot afecta creierul și coloana vertebrală.

Total 0 Votes
0

Tell us how can we improve this post?

+ = Verify Human or Spambot ?

About The Author

Niciun comentariu on "Acidul folic în sarcină"

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *